Opkøb: KMD ekspanderer i Skandinavien

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

KMD's internationale ambitioner materialiserer sig nu i den danske it-koncerns første større internationale investering. Virksomheden har netop opkøbt den norske it-koncern Banqsoft AS, der beskæftiger sig med software til den finansielle sektor. Banqsoft har hovedsæde i Norge og kontorer i Sverige, Finland og Polen. Ud over et internationalt snit har opkøbet også strategisk betydning for KMD's vækstambitioner i erhvervssegmentet.

Efter en række opkøb i Danmark foretager KMD nu sin første større internationale investering. Den danske it-koncern har netop overtaget den norske it-koncern Banqsoft AS.

Banqsoft har hovedsæde i Norge, men har endvidere kontorer i Sverige, Finland og Polen samt et agentur i Danmark. It-virksomheden udvikler software til den finansielle sektor i Norden.

Med købet overtager KMD Banqsofts portefølje af produkter, kunder og partnere. Banqsofts 141 medarbejdere får med opkøbet ny arbejdsgiver.

– For KMD er opkøbet en milepæl. Vi har gennem en længere periode både organisk og via opkøb styrket vores danske forretning. Nu tager vi det første større internationale skridt. Banqsoft er en virksomhed i vækst og giver os en god Skandinavisk tilstedeværelse. Samtidig får vi tilført dygtige kompetencer inden for den finansielle sektor, hvor vi har ambitioner om at vokse, fortæller KMD's adm. direktør, Eva Berneke, og uddyber:

– KMD's betydelige erfaring med virksomhedskritiske softwareløsninger, datasikkerhed og håndtering af store datamængder er et godt strategisk match med den finansielle sektor. Købet er med til at understrege vores ambitioner og tro på, at KMD's potentiale med fordel kan udnyttes på nye markeder.

Hos Banqsoft ser man gode muligheder i den nye konstellation.

– Det er en utrolig spændende tid, vi går i møde. KMD hører til blandt de store solide aktører i Danmark, og Banqsoft kan bidrage med et nordisk erhvervsrettet perspektiv. Vi er stolte over, at KMD ser os som et strategisk vigtigt element i en større international rolle. Vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet med vores nye danske kolleger, siger Johnny Rindahl, CEO i Banqsoft.

Banqsoft’s største ejerandel har tidligere ligget hos den nordiske kapitalfond Verdane Capital IV AS.

- Banqsoft er mere end fordoblet i størrelse og har signifikant udvidet både geografisk såvel som sin produktportefølje under Verdane Capital IV’s ejerskab. Vi er stolte over at have været en del af den rejse, og vi er ovenud imponerede af Johnny Rindahl og hans teams indsats. KMD er den ideelle ejer til at accelerere markedsudviklingen yderligere for Banqsofts nyeste finansielle software, siger Bjarne Lie, Managing Partner hos Verdane Capital Advisors.

Alpha Corporate Finance var sælgers finansielle rådgiver i processen.

Banqsoft er førende inden for det nordiske asset management-softwaremarked. De seneste par år har virksomheden endvidere opbygget en konkurrencedygtig position inden for banksektoren, hvor den leverer software til nyetablerede, små og mellemstore banker.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Den unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede i den danske it-branche. KMD's systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kr. om året, hvilket svarer til mere end 20% af Danmarks BNP. Koncernen har en årlig omsætning på knap 5 mia. kr. og har omkring 3.000 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.

Om Banqsoft

Banqsofts kerneforretning er softwareløsninger til effektiv styring af porteføljer i forbindelse med lån, leasing, engrosvirksomhed, bilparker og konti for finansieringsvirksomheder og banker. Efter mere end 20 år i branchen har Banqsoft opnået en markedsledende position inden for finansielle tjenesteydelser og en stadig stærkere position inden for ydelser til banksektoren. Banqsofts kunder er baseret i de nordiske lande, Polen, Storbritannien og de baltiske lande, og omfatter virksomheder som Santander, Toyota Financial Services, Handelsbanken, Sandvik Finans, Komplett Bank, Bank Norwegian, Pohjola Bank og Volkswagen Finans. Banqsoft har 141 medarbejdere fordelt på kontorer i Norge, Sverige, Finland og Polen.

Banqsoft tilknyttes KMD som et internationalt datterselskab.

Om Verdane Capital Advisors

Fonde, som forvaltes af Verdane Capital Advisors, leverer fleksibel vækstkapital til nordiske virksomheder med store ambitioner inden for sektorerne IT, energi og avanceret industri. Verdanes fonde skiller sig ud på grund af fleksibiliteten til at købe enten en enkelt aktiebeholdning, en hel portefølje eller dele af en portefølje blandt en gruppe af unoterede aktiver. Fondene råder over 700 mio. euro i kapitaltilsagn fra institutionelle investorer. Vertikale softwareapplikationer er et nøglefokusområde for virksomheden. Aktuelle og tidligere beholdninger i sektoren omfatter CRF Health, Codenomicon, ebuilder og inRiver. Mere information kan fås på www.verdanecapital.com.

Kontaktinformation

KMD, pressechef Christoffer Hellmann, mobil +45 2529 1784, che@kmd.dk, Twitter: @Chris_Hellmann
Banqsoft AS, CEO Johnny Rindahl, telefon +47 982 249 77, johnny.rindahl@banqsoft.no
Verdane Capital Advisors, Managing Partner Bjarne Lie, mobil +47 918 15508, bkl@verdanecapital.com