Region Syddanmark: Adgang til telemedicin når som helst

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Sundhed: Region Syddanmark indgår nyt telemedicinsk samarbejde med it-koncernen KMD og deres partner TDC Erhverv om en ny "KOL-kuffert", hvor løsningen bliver tabletbaseret, trådløs og mere brugervenlig for patienterne. Aftalen er det første store EU-udbud på telemedicin i Danmark.

Region Syddanmark har netop valgt den danske it-koncern KMD som leverandør af den telemedicinske løsning patientkufferten - også kaldet KOL-kufferten. Det sker på baggrund af det første store EU-udbud på telemedicin i Danmark. Aftalen mellem Region Syddanmark og KMD gælder de næste to år med mulighed for forlængelse.

Med den nye aftale bliver den telemedicinske løsning endnu mere brugervenlig, da alt udstyret er trådløst og kan bruges på en almindelig tablet. KOL-kufferten gør det muligt at udskrive patienter med KOL tidligere i forløbet, da patienter og sundhedsfagligt personale kan gennemføre videokonsultationer med hinanden og foretage diverse målinger.

- Vi ser frem til samarbejdet med KMD. Vi ser også meget positivt på aftalen, fordi vi går over på mobilt standardudstyr. Det bliver endnu lettere for patienterne, da det kan bruges hvor som helst og når som helst, siger Peder Jest, lægelig direktør på Odense Universitetshospital (OUH), som også sidder med i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe, som organiserer udbredelsen af telemedicin til borgere med KOL.

Løsningen er i første omgang rettet mod Odense Universitetshospital, men dækker hele Region Syddanmark, så andre hospitaler i regionen i fremtiden vil kunne kobles på.

- Vi arbejder på - sammen med kommunerne - at alle KOL-patienter skal have adgang til telemedicin, når det passer dem, siger Peder Jest.

Flere uprøvede vinkler

På Odense Universitetshospital har man gode erfaringer med patientkufferten. Der er allerede gennemført 15.000 konsultationer, og patienttilfredsheden er høj. Derfor ser Region Syddanmark flere potentialer for patientkufferten.

- Der er flere vinkler, som er uprøvede med patientkufferten. Der er blandt andet et stort potentiale i at udvikle holdtræning via kufferten, og så bør man også kigge nærmere på, hvordan metoden kan anvendes på andre patientgrupper, siger Peder Jest.

Nyt stærkt partnerskab klar til skala

Hos KMD, der er hovedleverandør på aftalen, glæder man sig over opgaven og ser frem til at levere it-løsningen i et samarbejde med tele- og løsningspartneren TDC Erhverv.

- Sundheds- og omsorgsområdet er et strategisk vigtigt område for KMD, og vi er stolte over, at vi vinder det største udbud til dato herhjemme inden for telemedicin. Region Syddanmark er en spændende og visionær partner i projektet, og vi glæder os til at komme i gang med at støtte patienterne i eget hjem. Vi sætter også stor pris på at kunne levere løsningen i et nyt samarbejde med TDC Erhverv. Det er et stærkt partnerskab, som jeg har store forventninger til, siger KMD-direktør Mette L. Kaagaard.

TDC Erhverv skal levere udstyr, opsætning, support og hjælpe patienterne trygt i gang.

- Vi er i TDC Erhverv meget glade for aftalen med Region Syddanmark. Vi kan udnytte vores kernekompetencer med installation af teknologi i private hjem, og det stærke samarbejde med KMD vil være med til at modne det danske marked for telemedicin, og vi kan rulle telemedicinske løsninger ud i større skala, som det nu sker i Region Syddanmark, fortæller Marina Lønning, koncerndirektør i TDC Erhverv.

Om KMD Viva Monitorering

Den nye løsning til Region Syddanmark hedder KMD Viva Monitorering. Det er en digital internetbaseret monitoreringsplatform, der baserer sig på en CE-godkendt distribution af OpenTele. Løsningen baserer sig dermed på teknologi anvendt i en række nationale telemedicinske storskala- og referenceprojekter. Løsningen sikrer en indbygget understøttelse af den nationale telemedicinske infrastruktur. Platformen samler flere digitale serviceydelser til borgeren - herunder virtuel genoptræning, videosamtaler med klinikere, kalenderfunktion og automatisk opsamling af måledata fra fx vægt, blodtryksmåler og EKG-måler.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD's softwaresystemer i omegnen af 400 mia. kr. Det svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP. KMD's softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD's softwaresystemer understøtter også social- og sundhedsområdet, hvor mere end 150.000 hjemmehjælpere, socialrådgivere mv. dagligt anvender løsningerne. KMD koncernen har en årlig omsætning på godt 5 mia. kr. og har omkring 3.200 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.

Om TDC Erhverv

TDC Erhverv er løsningspartner inden for it- og teleområdet for offentlige og private virksomheder. TDC Erhverv har siden 2007 arbejdet med telemedicinske løsninger og har en hel organisation dedikeret til det arbejde herunder specialuddannede teknikere, der er vant til med empati og kompetence at møde patienter i eget hjem. Læs mere på https://erhverv.tdc.dk/loesninger/telemedicin

Kontaktinformation

Region Syddanmark, lægelig direktør på Odense Universitetshospital Peder Jest, mobil +45 4082 7341, peder.jest@rsyd.dk

KMD, presse- og kommunikationskonsulent Line Dall, mobil +45 2510 3815, lxd@kmd.dk

TDC Group Communications, pressetelefon +45 7020 3510, tdcpresse@tdc.dk