AaB og KMD indgår aftale om datasparring

straffespark

Den ambitiøse nordjyske superligaklub AaB indgår nu et datasamarbejde med it-virksomheden KMD. Den danske it-koncern skal hjælpe AaB med at strukturere og analysere de store mængder af sportsdata, som i disse år strømmer til klubberne i Superligaen. Målet er bedre præstationer på banen og færre dage med skader for spillerne i truppen.


Hvordan kan vi minimere muskelskader? Hvilke slags højre back passer bedst ind i vores spillestil? Hvor er der rum på banen til, at vi kan få sat vores spil rigtigt op? Hvor meget tid på bolden er optimalt for vores midterforsvar?

Spørgsmålene er mangeartede for den sportslige ledelse i Superligaklubben AaB, når det handler om at udvikle holdet og præstationerne på banen. Nu får klubben hjælp fra uventet kant til at træffe endnu bedre beslutninger. Den danske it-virksomhed KMD indtræder som ny sparringspartner for AaB i arbejdet med at optimere holdets forberedelser og øge forudsætningerne for holdets succes på banen.

De to parter har netop indgået en aftale, hvor it-eksperter fra KMD skal hjælpe ledelsen og trænerteamet i AaB.

- I AaB ser vi altid på, hvordan vi kan forbedre vores præstationer. Vi har igennem de seneste par år i højere og højere grad fået mange forskellige datakilder, som vi benytter i arbejdet omkring førsteholdet. Det er blandt andet oplysninger om søvn og fysiske data fra kampene og træning. Ligesom trænerstaben har fået flere specialister ind gennem årene, så ser vi nu et behov for kvalificere arbejdet med de mange data. Samarbejdet med KMD skal løfte vores dataanalyser og give os et bedre indblik i, hvordan de mange data kan bruges bedst muligt, forklarer Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB. Han uddyber:

- I sidste ende er det vores mål, at arbejdet med data kan materialisere sig i flere point i tabellen. I første omgang handler det dog om at løfte vores vidensniveau og se nogle nye forbindelser mellem de mange oplysninger, som vi ligger inde med på spillerne.

Sport og data vokser i Superligaen

Hos KMD ser man frem til det nye samarbejde.

- Selv om man i sportens verden altid er gået professionelt og seriøst til arbejdet med at optimere træning og kampe, så ser vi et stort uudnyttet potentiale inden for fodbolden, når det handler om at udnytte de mange sportsdata. Digitaliseringen har godt fat i fodboldklubberne, men de fleste mangler fortsat at sætte arbejdet ordentligt i system og udnytte de nye muligheder optimalt. At en storklub som AaB nu indgår et samarbejde med it-specialister som os, viser, at der er nye tider på vej i dansk fodbold. Vi forventer i KMD, at sport og data som forretningsområde generelt vil vokse hen over de kommende år, fortæller Christian Binggeli-Winter, direktør for Data, Information Management & Analytics i KMD.

De bedste oplevelser for tilskuerne
Samarbejdet mellem AaB og KMD er indgået for indeværende sæson, men parterne arbejder på at etablere en styregruppe, der skal kigge på anvendelsen af data på en lang række områder over en længere periode.

- I første omgang har den sportslige sektor vores opmærksomhed, men vi vil også så småt kigge på andre områder. Eksempelvis er bedre dataanvendelse i mere kommercielle sammenhænge også interessant for os. Her handler det blandt andet om at skabe de bedste oplevelser for tilskuerne og vores fans generelt. Det er et område, der optager os meget som klub, fortæller Allan Gaarde.

- Endvidere har vi i samarbejde med vores moderklub AaB af 1885 tanker om øget fokus på folkesundhed, og her kan engagementet med KMD også blive en vigtig medspiller, tilføjer Allan Gaarde.

Om AaB

AaB er en Superligaklub med base i Aalborg. Klubben er grundlagt i 1885 og har foreløbig vundet fire danske mesterskaber (2014, 2008, 1999 og 1995) og tre pokaltitler (2014, 1970, 1966). Ligeledes har klubben fire gange deltaget i europæisk gruppespil: to gange i UEFA Champions League (2008 og 1995) og to gange i UEFA Europa League (2014, 2007). AaB har flere end 100 partnerklubber i Region Nordjylland, og talentudvikling er et afgørende fokus for klubbens kultur og værdier. I øjeblikket består Superligatruppen af 22 spillere, hvoraf 14 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

AaB's mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag. AaB's vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold - både på og uden for banen.

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD Business er en erhvervsrettet forretningsenhed i KMD-koncernen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder, herunder over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har omkring 3.500 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension.

KMD er officiel datapartner for DBU. Samarbejdet blev sparket i gang op til VM men fortsætter efter slutrunden med fokus på den kommende EM-kvalifikation og Nations League-turnering, ligesom de øvrige landshold også er omfattet datapartnerskabet mellem DBU og KMD. Læs mere om sport og data på www.kmd.dk/sport

Kontaktinformation

AaB, presse- og kommunikationschef Brian Andersen, (+45) 40 91 56 58, ba@aab-as.dk
KMD, kommunikationschef Christoffer Hellmann, (+45) 25 29 17 84, che@kmd.dk