ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

ATP har efter en udbudsrunde indgået en ny aftale med den danske it-koncern KMD om at håndtere driften af ATP’s it-systemer. Danmarks største pensions- og sikringsselskab fortsætter dermed samarbejdet med KMD i yderligere fem år og vil med den nye aftale have mulighed for at omlægge deres drift til Nordens største managed private cloud. Hos KMD hæfter man sig ved, at en konkurrencedygtig pris har været vigtig, men at udbuddet er afgjort på kvalitet som den væsentligste parameter.

Det bliver den danske it-koncern KMD, der fortsat skal drive de it-systemer for pensions- og sikringsselskabet ATP, der blandt andet sikrer udbetaling af feriepenge og pension til danskerne. Det er resultatet af et netop gennemført udbud hos ATP.

Aftalen omfatter drift-, support-, forvaltnings- udviklings- og vedligeholdelsesydelser af ATP's it-infrastruktur. Aftalen gælder for de næste fem år med mulighed for forlængelse.

- Det vigtigste for os er at sikre stabil drift af vores systemer. Vi ser KMD som en solid og driftssikker leverandør, og vi forventer, at vi med den nye aftale med KMD kan fortsætte det gode samarbejde i det nye set up, siger CIO i ATP, Per Kjersgaard Rasmussen.

Store ambitioner med virtualisering

Som en del af aftalen er der i planen en mulighed for, at KMD kan transformere driften fra fysiske til virtuelle servere på Private Cloud-teknologi. Det skal være med til at sørge for, at ATP opnår en endnu større fleksibilitet uden at sætte stabilitet i driften på spil. Samtidigt giver det også nye muligheder for at kunne skalere op og ned, når ATP skal udvide serverkapaciteten, for eksempel når de skaber nye forretningsområder.

- Den virtuelle model giver os de fordele, at kvaliteten og tilgængeligheden for vores kunder og brugere øges. Samtidigt giver det os en mere effektiv model, fordi vi let kan lukke op og ned for kapaciteten og ikke har et testmiljø til at snurre i 12 måneder, hvis vi kun får brug for det i tre. Og i sidste ende kommer det vores kunder til gode i form af lavere administrationsomkostninger og bedre tilgængelighed, når vi for eksempel udvikler selvbetjeningsløsninger til borgerne. Vi har store ambitioner med virtualisering, siger Per Kjersgaard Rasmussen.

En væsentlig krav fra ATP var et hurtigt skalerbart, standardiseret it-miljø, hvor teknologiske forbedringer kan implementeres løbende i KMD's løsninger.

Aftalen indebærer drift af mere end 450 Windows-servere, over 25 AIX-servere og plus 500 MIPS. Her afvikles software fra blandt andre KMD, Edlund, SAP, IBM og Microsoft i et relativt komplekst integreret set up. Serverdriften fordeles med godt den ene halvdel på fysiske servere og den anden på virtuelle.

På vej op i nordens største managed private cloud

Hos KMD er der glæde over den nye aftale med ATP:

- Som leverandør er det tilfredsstillende at en konkurrencedygtig pris har været vigtig, men at udbuddet er afgjort på kvalitet som det væsentligste parameter. At ATP vælger os er dermed en anerkendelse af det ambitiøse arbejde, vi har lagt for dagen ved at bygge nordens største managed cloud. Og vi ser frem til at understøtte ATP med at komme op i skyen, siger KMD-direktør Jesper Kryhlmand.

KMD har tidligere på året indgået lignende større driftsaftaler med blandt andre GF Forsikring, RSA Group og PenSam.

Om ATP

ATP er en obligatorisk pensionsordning med 5 mio. medlemmer. ATP's formue er på 800 mia. kroner hvoraf 85 pct. forvaltes internt. ATP's 3-årige investeringsafkast er på 14,3 pct. ATP's administrationsomkostninger er blandt verdens laveste og forventes i 2016 at lande på 52 kr. pr. medlem per år (68 kr.pr. medlem i 2012).

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD's forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. KMD har gennem de seneste år opbygget en solid portefølje af private kunder og løser i dag opgaver for mere end 800 danske og udenlandske virksomheder. Ved at overlade opgaver som it-drift og systemvedligeholdelse, løn- og personaleadministration samt printopgaver til KMD kan virksomhederne fokusere på egne kernekompetencer - til fordel for den daglige forretning, strategi og innovation. KMD koncernen har en årlig omsætning på godt fem milliarder danske kroner og har omkring 3.200 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.

Kontaktinformation

ATP, CIO Per K. Rasmussen, mobil +45 2963 7770, pkr@atp.dk

KMD, Kommunikationskonsulent Sandra Højby Jensen, mobil +45 4172 7642, sjy@kmd.dk