Data, kunstig intelligens og psykologi skal hjælpe virksomheder med at sætte det rigtige hold af medarbejdere

It-virksomheden KMD skal i et nyt samarbejde med psykologvirksomheden People Success udvikle en HR-løsning, som bruger kunstig intelligens til at hjælpe virksomheder med at rekruttere de rigtige medarbejdere, sammensætte effektive teams og fastholde medarbejdere. Løsningen trækker på mange typer af data til at udvikle medarbejdere og løfte holdpræstationer.

It-virksomheden KMD har indgået en aftale med psykologvirksomheden People Success, som har udviklet modeller til at forudse, hvordan en konkret medarbejder vil passe ind på et hold og præstere. Det arbejde bliver der nu sat strøm og data til, når data scientists og eksperter i HR-løsninger fra KMD udvikler løsningen KMD People Success via pilotprojekter hos danske erhvervsvirksomheder og sportsklubber.

Målet med KMD People Success er at hjælpe virksomheder med at sætte de rigtige hold for at kunne levere høj performance. Data og kunstig intelligens skal bruges til at rekruttere og fastholde de rigtige medarbejdere ved at udforme den rigtige karrieresti for den enkelte medarbejder.

"Der er mange perspektiver i vores nye samarbejde, hvor vi udvikler en løsning i en ret unik kombination af viden mellem fagprofessionelle, data- og analyse-kompetencer og afprøvning af løsningen i praksis, mens den bliver udviklet. KMD People Success vil på en helt ny måde give både virksomheder og sportshold et 360 graders syn på medarbejderne, som bygger på data fra mange kilder," siger Anders Ritter Bonnerup, som er områdedirektør i KMD.

Det er den tidligere jægersoldat og psykolog Jesper Corneliussen og den professionelle håndboldspiller og psykolog Christoffer Cichosz, der står bag psykologvirksomheden People Success. På baggrund af deres modeller udvikler KMD algoritmer, som gør brug af kunstig intelligens til fx at finde det rigtige match mellem en virksomhed og potentielle nye medarbejdere eller at sammensætte det rigtige hold. Modellen trækker på en lang række datakilder som fx personlighedstests og HR-data og udregner, hvor godt en given medarbejder passer ind i et team. Værktøjet kan blandt andet bruges som beslutningsstøtte til at hjælpe fx HR-afdelinger med at rekruttere den helt rigtige person til holdet.

"Muligheden for at arbejde sammen med KMD's data- og HR-eksperter hæver barren for, hvordan vi med den fælles løsning kan forudsige både performance og trivsel og dermed bidrage til fastholdelse og udvikling af medarbejdere. I People Success kommer vi fra kulturer, hvor sammensætning af det rigtige hold er afgørende for at få succes, og derfor betyder det også meget for os, at løsningen bliver udviklet som pilotprojekter sammen med virksomheder og sportsklubber. Det sikrer, at værktøjet bliver anvendeligt i den daglige praksis," siger Christoffer Cichosz fra People Success.Den første udgave af løsningen KMD People Success er allerede udviklet og vil løbende blive videreudviklet under pilotprojekterne.

Om People Success

Psykologvirksomheden People Success er netop stiftet, men er et resultat af de to grundlæggere, cand.psych.aut Jesper Corneliussen og cand.psych Christoffer Cichoszs arbejde med high performance teams i elitemiljøer i Danmark, bl.a. i Forsvaret og elitesporten. Jesper Corneliussen har i mange år været elitesoldat i slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset, og Christoffer Cichosz er stadig professionel håndboldspiller. People Success' vision er at være førende inden for viden om high performance og psykologfaglige ydelser til organisationer relateret hertil. Baseret på deres hidtidige arbejde har People Success udviklet modeller, der fx hjælper med at forudsige, hvilke udfordringer enkelte mennesker søger i et team, hvordan et team skal sammensættes, og ikke mindst hvordan man sørger for, at de gode medarbejdere bliver i organisationen. Disse modeller indgår nu i løsningen KMD People Success.

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,3 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

Foto:

Virtuelt håndtryk, fra venstre: Frans Bæk Hammer, Christoffer Cichosz, Jesper Corneliussen og Anders Ritter Bonnerup

Kontaktinformation

Ditte Haugaard Clausen, Lead PA & Sustainability Manager, KMD, dhc@kmd.dk eller (+45) 20 85 19 56