Digitaliseringsprisen er nu åben for tilmelding

Digitaliseringsprisens statue

Vinderne af den prestigefyldte pris, Digitaliseringsprisen, bliver kåret i marts 2020. Udover de tre traditionelle hovedkategorier udvides Digitaliseringsprisen 2020 med en særlig Publikumspris. For at være med i opløbet om de eftertragtede priser, skal digitale projekter være tilmeldt inden d. 17. januar 2020.

Når Digitaliseringsprisen 2020 bliver uddelt d. 18. marts 2020 er det 14. gang, den uddeles.

De tre hovedkategorier i år er:

  • Innovationsprisen
  • Implementeringsprisen
  • Sammenhængsprisen

Fælles for alle tre priser er, at det tæller positivt, hvis projekterne har strategisk betydning, bidrager til effektivisering uden at gå på kompromis med kvalitet og bidrager til at styrke datasikkerheden. Sidste år var i alt 64 projekter på tværs af alle tre kategorier indstillet til prisen. Ligesom i 2019 vil der i forbindelse med Digitaliseringsprisen 2020 blive nomineret tre projekter i hver af de tre kategorier.

Årets ekstra pris: Publikumsprisen

Udover priserne i de tre hovedkategorier, vil der i 2020 også blive uddelt en såkaldt publikumspris. Mens vinderne af de tre hovedkategorier udpeges af et dommerpanel, vil det være publikum i salen til OffDig2020, der stemmer om og vælger, hvilket projekt der skal have Publikumsprisen. I denne kategori kan alle de nominerede projekter vinde.

I 2019 blev der også uddelt en Genbrugspris. Den erstattes i år Publikumsprisen.

Deadline for tilmelding til Digitaliseringsprisen er 17. januar 2020. Tilmelding kan ske via hjemmesiden www.digitaliseringsprisen.dk. Her er det også muligt at læse mere om, hvilke kriterier, der vægter højest i de forskellige kategorier.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, Djøf, Rambøll, KMD, DANSK IT og Charlie Tango, der står bag Digitaliseringsprisen 2020.

Om Digitaliseringsprisen

Digitaliseringsprisen er åben for alle offentlige virksomheder og institutioner, der har vist nye veje inden for it-udnyttelse i det offentlige.

Sidste års vindere:

  • Innovationsprisen: Rigspolitiet for Søgeapp
  • Implementeringsprisen: Københavns Kommune for RPA-platform
  • Sammenhængsprisen: Holbæk Sygehus, Region Sjælland for Virtuelle konsultationer
  • Genbrugsprisen: OS 2 (for kommuner): Odense Universitetshospital og Rigshospitalet (for regioner)