Forsvaret indgår aftale om dokumenthåndtering med KMD

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Det bliver den danske it-virksomhed KMD, der fremover skal tage sig af it-understøttelsen af forsvarets dokumenthåndtering. KMD vandt opgaven efter EU-udbud. Forsvaret har den suverænt største ESDH-platform i Danmark, og KMD anser aftalen som en understregning af virksomhedens kompetencer på området.

Den danske it-virksomhed KMD bliver Forsvarets kommende leverandør af dokumenthåndtering. Aftalen er netop indgået på baggrund af et EU-udbud.

Dermed skal KMD de næste fem år stå for drift og applikationshåndtering samt videreudvikling af Forsvarets Koncernfælles Elektroniske Sags- og Dokumenthåndteringssystem (KESDH).

I Forsvaret er der tilfredshed med aftalen.

- Vi ser frem til samarbejdet med KMD om dokumenthåndtering. Udover prisen har det været centralt, at vi anser KMD for at være en solid og driftssikker leverandør på området, siger Asger Søndergård Olesen, direktør for Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste.

Forsvaret har den største ESDH-platform i Danmark, og systemet har ca. 10.000 brugere. Hos KMD vækker den strategisk vigtige aftale glæde på flere fronter.

- Vi er glade og yderst stolte over aftalen. Den er en understregning af vores kompetencer på området samt vores evne til at realisere de ambitioner, vi har om at udvide vores forretning i flere segmenter. Samarbejdet med Forsvaret er et betydeligt skridt for vores forretning på statsmarkedet. KMD ser meget frem til det videre arbejde, og vi glæder os til at komme i gang, fortæller KMD direktør Søren Henriksen.

Om KMD A/S

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD’s softwaresystemer i omegnen 400 mia. kroner. Det svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP. KMD’s softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD koncernen har en årlig omsætning på knap fem milliarder danske kroner og har omkring 3.000 ansatte. Læs mere på www.kmd.dk

Kontaktinformation

Pressechef Christoffer Hellmann, che@kmd.dk, telefon +45 4460 1809, mobil +45 2529 1784