Kandidatoversigt for folketingsvalget 2022

Indgangen til Christiansborg

KMD har på baggrund af indberetninger af kandidaterne til folketingsvalget lavet et kandidatudtræk fra KMD’s valgsystem. Her kan du finde den fulde oversigt over alle landets folketingskandidater i form af Excelark med data.

1.014 politikere har meldt deres kandidatur til folketinget. Ud fra et dataudtræk i KMD’s valgsystem kan man nu se en samlet oversigt over de opstillede kandidater til folketingsvalget den 1. november.

På årets kandidatliste til folketingsvalget er 38 % (389 kvinder optalt, 625 mænd optalt) registreret som kvinder. Derudover viser kandidatlisten blandt andet, at der på landets stemmesedler kan findes 19 ministre, 7 forhenværende ministre, 12 pædagoger, 27 pensionister (pensionister + folkepensionister), 11 advokater, 7 landmænd (landmand + øko. landmand), 15 sygeplejersker, 6 majorer, 9 adm. direktører/CEOs (adm. Direktør + CEO) samt en enkelt Yogalærer. 25 kandidater hedder Lars, og 18 kandidater hedder Mette. Alderspræsidenten blandt kandidaterne til folketingsvalget er 79 år.

Tallene viser også, hvor mange kandidater, de forskellige partier opstiller. I forhold til valggeografien viser dataudtrækkene, hvor mange kandidater, der er opstillet i hver valgkreds.

Dataudtræk

Se oversigten over kandidater: Dataudtræk over FV22 kandidater
(NB: datasættet er justeret 28.10.22 på baggrund af en tabelfejl i det tidligere Excel-ark)

KMD tager generelt forbehold for eventuelle fejl og mangler i dataudtrækkene. Dataudtrækket er baseret på Ankestyrelsens indberetninger om kandidaterne. Det er ikke alle kandidater, der har indberettet stillingsbetegnelse. Stillingsbetegnelser er baseret på kandidaternes egne oplysninger. De enkelte kandidaters alder indgår ikke i dataudtrækkene, men alle kandidaters aldre er vedlagt i selvstændige ark sorteret fra yngst til ældst.

KMD bedes angivet som kilde ved brug af oplysningerne.

Om KMD

KMD hører til blandt de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,9 mia. kr. og cirka 3.000 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

Om KMD og valg

KMD har siden starten af 1970'erne hjulpet det offentlige med at afholde valg. Inden valget er det KMD, der sørger for, at de valgberettigede danskere får deres valgkort, der bliver lavet valglister og kandidatlister - og på valgaftenen opsamles valgresultaterne i KMD's systemer, hvorefter de sendes videre til danskerne ude i stuerne gennem direkte forbindelser til DR og TV2. Valget følges minutiøst af KMD's valgsupport og tekniske eksperter, der sidder i et større beredskab på valgdagen i hovedkvarteret i Ballerup. På valgaftenen bliver resultaterne løbende offentliggjort på kmdvalg.dk.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef