KMD fuldender Edlund handel og kommer godt fra land

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Den danske it-koncern KMD's opkøb af it-virksomheden Edlund er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne, og handlen mellem de to virksomheder er netop fuldført. Parterne kan dermed for alvor gå ind i den næste fase, der handler om at vinde nyt fælles terræn inden for den finansielle sektor. Foreningen af KMD og Edlund viser allerede gode takter, da KMD i samarbejde med Edlund deltager i forhandlinger med Pensam om outsourcing af den finansielle koncerns it-portefølje.

KMD's aftale om at overtage it-virksomheden Edlund, der er førende i Danmark inden for udvikling af software til liv- og pensionsselskaber, er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne. De to virksomheder har netop fuldført handlen, og parterne går nu ind i den næste fase, der handler om at vinde nyt fælles terræn inden for den finansielle sektor.

For nylig kunne Pensam løfte sløret for, at konstellationen mellem de to danske it-virksomheder betragtes som så stærk, at Pensam har udvalgt KMD og Edlund til forhandlinger om outsourcing af den finansielle koncerns it-portefølje.

- Vi er glade for, at vi nu for alvor kan trække i det fælles arbejdstøj sammen med Edlund. At Pensam har valgt at forhandle med KMD i forening med Edlund understreger med al tydelighed rationalet i opkøbet. Edlunds solide kompetencer og kundeerfaring i sektoren kombineret med KMD's brede styrker inden for softwareudvikling på komplekse områder og it-understøttelse af transaktioner i milliardklassen har et betragteligt markedspotentiale, fortæller adm. direktør i KMD, Eva Berneke.

Hos Edlund glæder man sig også over, at den nye konstellation kan gå i gang med at indfri potentialet.

- Vi er ligesom KMD glade for det nye stærke fælles hold, og vi glæder os over, at vi allerede er kommet så godt fra land set i lyset af vores forhandlinger med Pensam. Vores forventninger om, at KMD og Edlund supplerer hinanden godt, holder stik. Vi er blevet bekræftet i, at vi sammen kan løfte markedet for it-understøttelse af liv- og pensionsselskaber både herhjemme og i udlandet, siger adm. direktør i Edlund, Thomas Jøhnk.

Edlund er allerede gået i gang med at finde nye medarbejdere, der skal løse de kommende opgaver. Med opkøbet er Edlund blevet et selvstændigt datterselskab i KMD-koncernen. Selv om de cirka 200 medarbejdere dermed har fået ny arbejdsgiver, så fortsætter de med at have deres normale arbejdsgang i kontorerne i det gamle villakvarter bag Carlsberg i Valby.

Billedtekst

KMD-Edlund foto 01: KMD underskriver aftale om køb af Edlund tidligere på året. Forrest ses adm. direktør og medstifter af Edlund Thomas Jøhnk sammen med KMD's adm. direktør Eva Berneke. Bagerst fra venstre ses daværende partner i Edlund Søren Mondrup, daværende bestyrelsesformand i Edlund Tage Reinert, som nu fortsætter som næstformand, samt Erling Edlund Andersen, stifter af Edlund. Foto: Per Morten Abrahamsen.

Om Edlund A/S
Edlund A/S har i mere end 20 år leveret software til administration af porteføljer inden for liv- og pensionsområdet. Edlund er markedsledende i Danmark, og blandt kunderne er landets største pensionsselskaber som ATP, PFA Pension samt Nordea Liv og Pension. Edlund beskæftiger cirka 200 medarbejdere, hvoraf hovedparten arbejder med softwareudvikling. Virksomheden holder til i det gamle villakvarter bag Carlsberg i Valby. Læs mere på www.edlund.dk

Om KMD A/S

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD's forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD's softwaresystemer i omegnen af 400 mia. kr. Det svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP. KMD's softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD koncernen har en årlig omsætning på godt 5 mia. kr. og har omkring 3.200 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.

Kontaktinformation

KMD, presse- og kommunikationskonsulent Line Dall, lxd@kmd.dk, telefon 44 60 69 56, mobil 25 10 38 15

Edlund A/S, adm. direktør Thomas Jøhnk, mobil (+45) 40 27 66 61, thomas@edlund.dk