KMD investerer i dansk start up med europæisk potentiale

Diplomhat

Diplomasafe, der udbyder digitale eksamensbeviser, får større investering fra dansk venturefond med blandt andet KMD.

Den danske virksomhed Diplomasafe har fået nye kræfter ombord.

Virksomheden, der blev grundlagt i 2016 og har udviklet sig til specialister i at verificere digitale dokumenter og øge tilliden til digitale tjenester, har således landet en stor investering fra en venturefond bestående af blandt andet KMD.

"Diplomasafe er en rigtig dygtig dansk start up med en solid eksisterende grundforretning, der er med til at digitalisere en ellers meget papirdrevet del af samfundet. Derudover har Diplomasafe et internationalt potentiale og perspektiv indenfor European Blockchain Services Infrastructure, EBSI. Her vil vi sammen med Diplomasafe se på, hvordan vi kan være med til at øge sikkerheden og digitaliseringen via EBSI," siger Mads Bonne, der chef for Innovation Strategy i KMD.

"Vores banebrydende teknologier sikrer ægtheden af digitale data og beskytter dem mod manipulation, og der er brug for denne teknologi rigtig mange steder"
Mikkel Egehave, CEO Diplomasafe.

I KMD har man i nogle år arbejdet med en venture-strategi for at supplere kerneforretningen med unge innovative virksomheder, hvor kerneforretningens kompetencer kan komme nyere virksomheder og teknologier til gode og omvendt, forklarer Mads Bonne.

"Vi har set mange eksempler på, hvordan KMD's kerneforretning kan udnytte og være med til at udbrede innovationen og idéerne fra yngre virksomheder og teknologier, men også hvordan start ups kan have gavn af at læne sig op af KMD og vores erfaring med at skalere løsninger og drifte dem. Og det er præcis også den synergi, vi ser for os med Diplomasafe," siger Mads Bonne.

Digitalisering af akademiske meritter

Ugly Duckling Ventures, der er den ledende investor, er en dansk venturefond med fokus på unge teknologivirksomheder. Med investeringen i Diplomasafe har de lavet sin 10. investering, og de ser også et stort potentiale i virksomhedens arbejde inden for digital tillid:

"Vi har fulgt selskabet i over et år og har været imponerede af deres organiske vækst. Founders har solide profiler med relevante og tillidsvækkende CV'er, hvilket vi mener er afgørende, når man i sidste ende sælger tillid. Selskabet har nået et niveau, hvor en ventureinvestering giver mening for at accelerere på det solide fundament, der er bygget. Samtidig er vi glade for det konsortium, det er lykkedes at bygge til investeringen, som vi er stolte af at lede," udtaler GP for Ugly Duckling Ventures, Andreas Green Rasmussen.

Hos Diplomasafe er man rigtig glade for investeringen, og CEO, Mikkel Egehave, spår, at det kan tage virksomheden til nye højder.

"Diplomasafe er en frontløber i digitaliseringen af akademiske meritter. Vores banebrydende teknologier sikrer ægtheden af digitale data og beskytter dem mod manipulation, og der er brug for denne teknologi rigtig mange steder, derfor tror vi på, at vi med de nye investorer ombord kan være med til at sikre, at mange flere får adgang til vores teknologi til glæde for både uddannelsessteder, virksomheder og studerende," siger Mikkel Egehave.

Om Diplomasafe

Diplomasafes kerneprodukt er en digital version af det kendte fysiske eksamens- og kursusbevis. Her har virksomheden opnået succes ved at udvikle innovative og pålidelige tjenester, der beskytter vores digitale data mod manipulation og forfalskning. Virksomheden samarbejder i dag med blandet andet DTU, CBS Executive Fonden, Komponent, Dansk Industri samt EU.

Diplomasafes tjenester er blevet anerkendt af flere internationale organisationer og er blevet anvendt i store projekter, herunder EU's eIDAS-projekt, der sigter mod at gøre det nemmere for borgere og virksomheder at bruge deres digitale identiteter såsom kørekort eller sundhedskort på tværs af EU. Og for nyligt er Diplomasafe blevet en del af EU-kommissionens EBSI-initiativ, der sigter mod at skabe en sikker og pålidelig blockchain-infrastruktur til offentlige tjenester, hvilket vil muliggøre en sikker udveksling af data mellem offentlige myndigheder, virksomheder og andre organisationer.

Kontakt KMD's presseafdeling

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen, Pressechef, KMD

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef