KMD investerer i fynsk robotvirksomhed

Børn leger og lærer med Kubo Robot

Den danske it-koncern KMD investerer i den fynske start-up robotvirksomhed Kubo Robot, der udvikler læringsrobotter til skoleområdet. Investeringsprojektet er et af de seneste for datterselskabet KMD Venture, som fokuserer på skabelsen af nye forretningsmodeller. KMD står allerede stærkt på markedet for digitale læringsplatforme og ser investeringen som en styrkelse af kernekompetencerne inden for levering af it til skoleområdet i Danmark. Læringsrobotten Kubo bliver i dag præsenteret på Digitaliseringsmessen i Odense Congress Center.

Den danske it-koncern KMD har netop investeret i den fynske start-up robotvirksomhed Kubo Robot. Investeringen understreger KMD’s ambitioner og strategi om at udvikle nye forretningskoncepter, der understøtter elevernes læring.

- Skolesektoren undergår i disse år en rivende udvikling, hvor de digitale læringsmidler spiller en større og større rolle. I KMD vil vi gerne være med til at understøtte den udvikling, og med investeringen i Kubo Robot er vi med helt i front omkring uddannelsesteknologi. Derfor skal Kubo-robotten også spille sammen med KMD’s eksisterende digitale læringsplatform Educa. Samtidig er vi glade for at være med til at kunne løfte en start-up virksomhed, som har et stort potentiale, siger Niklas Marschall, adm. direktør i KMD Venture A/S, der er et selvstændigt datterselskab i KMD-koncernen.

Læring på en kreativ måde

Bag start-up robotvirksomheden Kubo Robot står CEO Tommy Schou Lund Otzen og CTO Daniel Friis Lindegaard, som begge netop har færdiggjort deres uddannelse på Syddansk Universitets ingeniøruddannelse i lærings- og oplevelsesteknologi.

De er glade for det netop indgåede samarbejde med KMD:

- Vi ser KMD’s investering som en stor anerkendelse af vores kompetencer inden for teknologi og læring. KMD har stor erfaring med it inden for skoleområdet, der løfter undervisningen for lærere og elever. Her passer Kubo godt ind, fordi læringsrobotten giver børn mulighed for at skabe teknologi i stedet for at konsumere teknologi ved at give eleverne en grundforståelse for programmering. Programmering kan hjælpe børn til at lære af deres fejl, og det ser vi en stor læringsmæssig værdi i. Det giver også lærerne mulighed for at se, om eleverne udvikler sig, siger Tommy Schou Lund Otzen, CEO i Kubo Robot.

Det er børnene, der koder læringsrobotten Kubo til at løse en given opgave. Undervejs indsamler robotten data, som underviseren efterfølgende kan bruge i sin planlægning og notere i en digital læringsplatform. Robotten kan bruges i fag lige fra dansk og matematik til musiktimerne og er udviklet til undervisning i skolernes 0.-3. klasser.

Samarbejdet mellem KMD og Kubo Robot er blevet initieret af Invest in Odense, hvis formål er at skabe vækst og tiltrække virksomheder til byen samt koble vækstorienterede virksomheder med relevante investorer. Læringsrobotten Kubo bliver præsenteret på Digitaliseringsmessen i Odense Congress Center, og i efteråret bliver der rejst penge til Kubo Robot gennem en crowdfunding-kampagne.

Om KMD Venture og KMD

KMD Venture er et selvstændigt datterselskab med egen investeringsfond uden for moderselskabet KMD. KMD Venture fokuserer på skabelsen af nye forretningsmodeller i samarbejde med eksterne forretningspartnere og start-ups.

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD's forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD's softwaresystemer i omegnen 400 mia. kroner. Det svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP. KMD's softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD koncernen har en årlig omsætning på godt fem milliarder danske kroner og har omkring 3.200 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.

OM Kubo Robot

Dansk Teknologisk Læringsdesign, DTL, er en ung start-up virksomhed, der udspringer fra Syddansk Universitet og til daglig har til huse i Odense Robotics Startup Hub. DTL er specialister i krydsfeltet mellem børns kognitive udviklingsstadie og teknologi til læring. Det kommer til udtryk i KUBO, der er designet og udviklet i samarbejde med lærere og elever. Skolerne oplever et boom i udbud af læringsrobotter, der dog ofte er udviklet uden forståelse for lærernes forudsætning for at inddrage teknologien i en praksisbaseret undervisningsgang eller elevernes kognitive udvikling. Her adskiller KUBO sig fra mange af sine konkurrenter fra allerede at inddrage slutbrugerne i den tidlige designfase til den endelige implementering. Læs mere på kubo-robot.com

Kontaktinformation

KMD, presse- og kommunikationskonsulent Line Dall, mobil +45 2510 3815, lxd@kmd.dk

Kubo Robot, CEO, Tommy Schou Lund Otzen, mobil +45 6040 8160, tommy@kubo-robot.com