KMD køber it-system for katastrofehjælp fra Plass Data

KMD's hovedsæde i Ballerup

Den danske it-koncern KMD har netop erhvervet sig systemområdet DVI (Disaster Victim Identification) System International fra Plass Data. Købet omhandler it-systemet, der også går under navnet Plass Data System, kundeaftaler samt de immaterielle rettigheder relateret til produktet. En gruppe medarbejdere fra Plass Data overgår i forbindelse med aftalen til KMD-koncernen.

DVI (Disaster Victim Identification) System International - som også går under navnet Plass Data System - er førende i verden, når det handler om at understøtte identifikation og registrering af katastrofeofre.

Systemet bliver brugt af myndigheder i mere end 25 lande overalt på kloden, og blandt andet INTERPOLs Incident Response Teams er udstyret med DVI-systemet. Blandt kunderne er også Rigspolitiet i Danmark og politimyndigheder i lande som Norge, Holland, Australien, Sydafrika og Canada.

"Vi er glade for, at vi får DVI-systemet ind i vores produktportefølje i KMD. Der er tale om yderst samfundskritisk software, der hjælper myndigheder over hele verden i svære situationer. Det er en opgave, som vi gerne vil være med til at løfte. Samtidig matcher kundeporteføljen de udenlandske forretningsplaner, som KMD har lagt sammen med vores ejere fra NEC, godt," fortæller Søren Henriksen, der er direktør for strategi, teknologi og kommunikation i KMD.

Opkøbet sker fra konkursramte Plass Data Software A/S.

"Der er ikke nogen tvivl om, at systemområdet er yderst vigtigt i situationer, hvor der er brug for al den hjælp, der kan tilgå. Sammen med NEC, der er blandt de førende i verden inden for biometri, kan vi være med til at udvikle produktområdet og sikre, at myndigheder overalt i verden står bedst muligt parat, hvis ulykken rammer," uddyber Søren Henriksen.

Købet omhandler it-systemet, kundeaftaler samt de immaterielle rettigheder omkring produktet. Tre medarbejdere fra Plass Data overgår i forbindelse med aftalen til KMD. Købsprisen vil ikke blive offentliggjort. Området vil blive placeret som et nyt datterselskab i KMD-koncernen og bliver en del af den forretningsenhed, der arbejder med statslige kunder. Datterselskabet bliver placeret i KMD's hovedsæde i Ballerup.

Om DVI (Disaster Victim Identification) System International

DVI-systemet - også kendt som Plass Data System - er et it-system til identifikation af ofre for større ulykker og katastrofer. Softwaren understøtter avanceret behandling af betydelige mængder af data om savnede personer og kroppe som følge af en katastrofe. Det er blandt andet muligt at udføre søgninger på alle relevante data, herunder tandregistre, DNA, fingeraftryk, røntgenbilleder og fotos.

De fleste større ulykker eller katastrofer involverer ofre af forskellig nationalitet. Det kræver en hurtig, nem og standardiseret udveksling af identifikationsinformation mellem de involverede lande. DVI-teams fra flere lande kan samarbejde via DVI-systemet på grund af systemets muligheder for at udveksle strukturerede data med andre databaser og andre brugere af DVI System International.

Systemet blev blandt andet brugt til at identificere ofre for tsunamien i Det Indiske Ocean i 2005, Air France-flystyrtet i Atlanterhavet i 2009 og MH17-flyulykken i det østlige Ukraine i 2014.

Læs mere om DVI (Disaster Victim Identification) System International på
https://www.plassdata.com/products-services/software-products.html#dvi

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,3 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef