Stor sjællandsk IT-udrulning er kommet godt fra land: ”KMD Nexus vil styrke vores samarbejde”

skilt

Ny fælles sundhedsplatform i 11 sjællandske kommuner er godt på vej mod fuld implementering.

Første bølge er veloverstået, og seks af de 11 kommuner i det sjællandske DIGIT-samarbejdet er nu fuldt implementeret på den ny fælles it-løsning til de tre fagområder social-, sundheds- og omsorgsområdet, KMD Nexus. Arbejdet har stået på det seneste år, og trods opgavens omfang er det gået helt efter planen, fortæller DIGIT og KMD.

”Vi har overholdt vores tidsplan, og derfor står vi med en meget vellykket implementering, hvilket har været helt afgørende i dette projekt. Et fælles social- sundhed- og omsorgssystem har betydning for mange kommuner og dermed også for rigtig mange mennesker – både de, der skal bruge systemet professionelt, og borgerne som skal modtage velfærdsydelserne. Her er der ikke plads til, at tidsplanen skrider, og derfor er vi meget glade for, at det er forløbet planmæssigt,” siger Kasper Sonne, der er styregruppeformand i DIGIT og direktør i Ringsted Kommune.

Denne opfattelse deler KMD, hvor Lars Kornerup, områdedirektør for Sundheds- og Socialområdet i KMD, har oplevet et godt og tæt samarbejde mellem DIGIT, kommunerne og KMD.

”Det er ikke hver dag, at vi laver en så stor en implementering samtidig i så mange kommuner. Udfordringen har været at sikre, at kommunerne har fulgtes ad, og det er gået over al forventning. Vi har haft nogle meget detaljerede planer for implementering for at sikre en vellykket proces, og takket været dygtige og dedikerede folk hos både DIGIT og kommunerne, så er vi kommet rigtig flot i mål med første implementeringsbølge,” siger Lars Kornerup.

KMD Nexus har på landsplan over 100.000 fagbrugere. For de 11 DIGIT-kommuner bliver der derfor nogle markante fordele, når alle inden længe bruger samme platform, fortæller Andreas Boye Mørk, der er specialkonsulent i Ringsted Kommunes Social- og Sundhedscenter. Ringsted er en af de kommuner, der nu er ombord i KMD Nexus.

”Vi forventer, at KMD Nexus som ny fælles platform vil styrke vores samarbejde med de øvrige kommuner inden for dette vigtige område. Fremadrettet vil vi i DIGIT-kommunerne kunne udvikle vores faglige praksis sammen, og så bliver det bare lettere for os alle, når vi har et system, der taler samme sprog. Medarbejderne har meget bedre muligheder for at udveksle ideer og erfaringer, både om de borgerrettede opgaver og driften af KMD Nexus,” siger Andreas Boye Mørk.

Implementeringen af KMD Nexus hos de resterende kommuner i DIGIT Samarbejdet. er allerede i gang, og det forventes at være færdiggjort i slutningen af 2023.

Kontakt KMD's presseafdeling

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen, Pressechef, KMD

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef