KMD og Eye4Talent indgår strategisk partnerskab for at styrke sportsklubbernes talentudvikling med data

Fodbold

Sportsdata er et hastigt voksende forretningsområde hos it-virksomheden KMD, og i dag indtræder sportsdatavirksomheden Eye4Talent Technologies i KMD-koncernen. Med den nye partnerskabsaftale vil KMD stå for udvikling, drift og salg af Eye4Talents software. Partnerskabet vil udvide paletten af dataløsninger til den professionelle sportsverden, alt imens de internationale perspektiver rykker tættere på.

Den store it-virksomhed KMD og start up-virksomheden Eye4Talent har i over et år haft et nært samarbejde som datapartnere til en række professionelle sportsklubber i bl.a. den danske superliga. Ved at rykke endnu tættere sammen i den samme koncern bliver fordelene større for begge parter, og KMD’s strategiske satsning på sportsdata får dermed endnu et ben at stå på.

Helt konkret betyder partnerskabsaftalen, at Eye4Talent flytter ind i KMD’s hovedkvarter. Fra den nye placering i Ballerup skal de supplere KMD’s eksisterende tilbud til kunder i sportens verden.

Sportsklubbers talentudvikling i fokus

Hos superligaklubben FC Nordsjælland bruges værktøjet i dag til at strukturere data i scouting- og rekrutteringsforløb samt til spillerprofilering inden for talentudvikling.

”For os hjælper værktøjet med en række opgaver lige fra at sikre en ens struktur i hele vores scoutingsetup til at arbejde med vores interne spillerudvikling. At rekruttere spillere til førsteholdet er ekstremt omkostningsfuldt og ofte forbundet med risici. Derfor har vi et meget skarpt fokus på tidligt at kunne vurdere potentiale hos spillere, vi ser både nationalt og internationalt. Vi kan med platformen sikre den rette struktur og indsigt i de data, vi løbende får rapporteret og visualiseret, hvilket gør det let tilgængeligt. Det ruster os til at udvikle morgendagens talenter i vores eget miljø,” udtaler chef for ungdomsakademiet U13-U14 Jacob Bøtker fra FC Nordsjælland.

Jesper Thyme, administrerende direktør i Eye4Talent, ser frem til at udfolde det nye partnerskab med KMD.

”Brugen af data er i utrolig høj kurs ikke kun i de professionelle sportsklubbers talentudvikling, men i lige så høj grad i de enkelte talentudviklingsmiljøer på tværs af niveauer. Med de behov, der er i markedet, står vi stærkere ved at samle kræfterne på leverandørsiden, så vi kan imødekomme alt det, klubberne har brug for i form af indsamling, strukturering, analyse og visualisering af data. Det kan vi stille til rådighed i vores platform til både spiller- og holdudvikling, og jeg ser frem til at sætte flere muskler bag gennem partnerskabet med KMD,” udtaler Jesper Thyme fra Eye4Talent.

Sportsdata i mange afskygninger

KMD tilbyder allerede i dag en løsning, som har spillernes mentale egenskaber og personlighedsudvikling i centrum – nemlig KMD People Success. Derudover håndteres sponsorer, processer, fanengagement og virksomhedsdrift i værktøjet KMD Clubtimiser. De to eksisterende løsninger komplimenteres godt af de muligheder, som Eye4Talent tilbyder, mener Anders Dahl fra KMD.

”Det er en stor glæde at kunne byde Eye4Talent velkommen i KMD. Aftalen med Eye4Talent er vigtig for vores fokus på fortsat at udvikle datadrevne løsninger til den professionelle sportsbranche. Med Eye4Talent kan vi tilbyde kunder i sportsverdenen en fuld suite af produkter, som dækker alle de behov, en professionel sportsklub måtte have. Sportsgrene som fodbold, håndbold og ishockey efterspørger i øjeblikket ikke mere data, men mere værdifuld og brugbar data. Med partnerskabsaftalen har vi et unikt udgangspunkt for at udvikle positionen som førende digital leverandør på sportsområdet,” siger Anders Dahl, som er kommercielt ansvarlig for sportsområdet i KMD.

Foruden 11 kunder i Danmark har Eye4Talent i dag også kunder i Polen, Norge, Sverige, Slovenien og Canada. Det internationale forretningspotentiale kan realiseres yderligere i regi af KMD, som har solgt andre sportsdataløsninger til udenlandske klubber, senest den tyske håndboldklub THW Kiel.

Om Eye4Talent Technologies

Eye4Talent er en 360° løsning, der assisterer klubber i at accelerere deres talentudvikling ved at sikre en datadrevet indsigt i egne processer og en stærk kobling med egne talenter via aktiv involvering på et helt nyt niveau. Eye4Talent har arbejdet med talentudvikling og digitalisering i mere end et årti og er førende på koblingen mellem data og talentudvikling. Eye4Talent mener, at data og ejerskab er centralt for sportsverdenens fremtid, og Eye4Talent bygger bro mellem data og talentudvikling med en samlet platform.

Om KMD

KMD hører til blandt de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,8 mia. kr. og mere end 3.000 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef