KMD og Microsoft i stor cloud-satsning

KMD og Microsoft har netop indgået et strategisk samarbejde om Microsoft Cloud.

KMD og Microsoft har netop indgået et strategisk samarbejde om Microsoft Cloud. Aftalen sikrer KMD’s kunder en stærk fremtidig leverance af cloudbaserede løsninger. I første omgang begynder KMD med egne produkter til kommunemarkedet, hvor den første cloudbaserede løsning allerede er lanceret og implementeret i flere kommuner. Med aftalen kan KMD levere høj driftsstabilitet og fleksible og sammenhængende løsninger med kort udviklingstid.

De to it-virksomheder Microsoft og KMD indgår et strategisk samarbejde, der betyder, at KMD fremover leverer stadigt flere af sine egne løsninger på en Microsoft cloud-platform. Målet er helt at overgå til cloudbaserede løsninger, så kunderne oplever en høj kvalitet i drift og leverance, en hurtig udvikling af nye systemer og moduler samt får direkte adgang til de mange cloudbaserede services, Microsoft udvikler.

- Vi ser frem til det tætte samarbejde med Microsoft og til at kunne tilbyde alle Microsofts nye cloudservices til vores kunder. Samarbejdet åbner for, at vi kan øge vores leverance og innovationshastighed og samtidig komme på forkant med ny teknologi som machine learning og IoT. Både teknologien og den skalérbarhed, der kræves til håndtering af de store datamængder, vores kunder har, håndteres via cloud-løsningen i en fleksibilitet og hastighed, vi ikke selv kan etablere, siger Mette Louise Kaagaard, direktør i KMD.

Kortere tid fra idé til implementering af nye løsninger

Microsoft Cloud er en skalerbar platform, der gør det muligt at udvikle og levere it-systemer til kunderne hurtigere. Microsofts platform bliver desuden et af grundelementerne til at få machine learning ind i KMD’s it-løsninger.

- Nye digitale løsninger baseret på intelligent teknologi gør det muligt at levere borgernære services, der er moderne og intuitive samt har en høj sikkerhedsstandard. Det giver helt nye muligheder for at levere højere kvalitet til den enkelte borger, hvor særligt bedre anvendelse af data kan føre til mere personlige og målrettede ydelser, der passer til borgerens aktuelle livssituation og behov. Det gør en positiv forskel for samfundet og den enkelte borger, siger Peter Quarfordts Skov, Direktør for Public Sector, Microsoft Danmark.

I KMD er der fokus på at anvende ny teknologi, der forbedrer produkter og samarbejde, så medarbejdere i kommunerne kan yde den bedst mulige service til borgerne.

KMD’s cloudbaserede produkt, jobcenterløsningen KMD Momentum, er allerede taget i brug i flere kommuner, blandt andet i Gladsaxe Kommune. I Gladsaxe glæder man sig til de fordele, samarbejdet på sigt vil betyde.

- Vi glæder os over, at KMD og Microsoft går tættere sammen om at skabe bedre og mere intelligente løsninger, så vi kan optimere vores ressourcer. På den måde kan vi forhåbentlig levere en endnu bedre service til vores borgere hver dag, siger Katrine Birk, beskæftigelseschef, Gladsaxe Kommune.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD's softwaresystemer i omegnen af 400 mia. kr. Det svarer til mere end 20% af Danmarks BNP. KMD's softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder samt afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5 mia. kr. og har omkring 3.500 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.

Om Microsoft Danmark

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) er ledende udbyder af teknologiske platforme og produktivitetsløsninger i et marked, der fokuserer på cloud og mobilitet. Microsofts mission er at gøre virksomheder og brugere verden over i stand til at opnå mere ved hjælp af teknologi. 

For yderligere oplysninger:

Microsoft Danmark, Communication Manager, Helle Rosendahl, mobil (+45) 2240 9540, a-hrose@microsoft.com 

KMD, presse- og kommunikationskonsulent Line Dall, mobil (+45) 25 10 38 15, lxd@kmd.dk