Ny datadrevet integrationsplatform giver plads til forretningsudvikling for fremtidens forsyningsvirksomheder

Vandforsyning

Et nyt samarbejde med KMD og norske Greenbird giver det sjællandske multiforsyningsselskab SK Forsyning en helt ny domænespecifik integrationsplatform baseret på en løst koblet integreret it-arkitektur. Netop den fleksibilitet, der opnås gennem en løst koblet arkitektur, kan både understøtte kerneforretningen og give plads til ny forretningsudvikling, som kan give kunderne nye digitale services. Samtidig understøtter det den grønne omstilling ved at sætte data i høj kvalitet i spil.

For landets ambitiøse forsyningsselskaber kan det være svært at udnytte data på tværs af systemer, fordi den bagvedliggende arkitektur ikke understøtter det. Ved at integrere deres mange systemer i en gennemprøvet platform leveret af KMD og norske Greenbird, og som er udviklet specifikt til forsyningsmarkedet, kan den sjællandske multiforsyningsvirksomhed SK Forsyning tage et afgørende skridt i den digitale transformation, som man allerede er i fuld gang med.

Med den nye aftale vil SK Forsyning få et redskab, der understøtter deres kerneforretning som forsyningsselskab, men også giver fleksibilitet til at tilpasse it-løsninger og services i nye sammenhænge. Ved at udvikle nye digitale tjenester kan SK Forsyning også spille en afgørende rolle inden for bæredygtighed og samfundets grønne omstilling ved at udnytte data til intelligente værktøjer, som kunderne kan bruge i deres dagligdag.

”Vores nye aftale med KMD og Greenbird er et vigtigt skridt i SK Forsynings digitale strategi. Det har betydet meget for os, at der er tale om en velafprøvet standardløsning med fokus på data af høj kvalitet. Det giver os en moderne og fleksibel arkitektur, så vi kan sætte mere fokus på udviklingen af forretningen, fordi der er styr på driften. Samtidig vil det give os en meget bedre integration mellem vores systemer og give os mange værdifulde indsigter, fordi vi kan få meget mere ud af vores data og dermed også være med til at understøtte den grønne omstilling,” siger Jeanette Johansen, systemcontroller i SK Forsyning.

KMD har allerede et stærkt samarbejde med SK Forsyning om energiløsninger og glæder sig til at tage samarbejdet til et nyt niveau:

”I KMD er vi enormt glade for, at SK Forsyning som en ambitiøs, moden og professionel forsyningsvirksomhed har været fremsynet og set behovet for en gennemtænkt it-arkitektur, der kan være med til at definere fremtidens løsninger til en digital forsyningsvirksomhed med fokus på høj datakvalitet og effektiv datalevering. Vi har også ambitiøse forventninger til vores samarbejde med Greenbird og er allerede i gode dialoger med flere forsyningsvirksomheder, der på linje med SK Forsyning gerne vil løfte deres forretning ind i den datadrevne tidsalder,” siger Jens Cornelius, Senior Business Director i KMD.

Også Greenbird glæder sig til samarbejdet med KMD og SK Forsyning, fordi den nye software-as-a-service-løsning giver forsyningsselskabet øget fleksibilitet og bedre muligheder for at skalere:

”Hos Greenbird er vi begejstrede for muligheden for at levere vores innovative og fremtidssikrede platform til SK Forsyning sammen med vores partner KMD. SK Forsyning, KMD og Greenbird er et godt match med komplementære kompetencer og en fælles vision for det datadrevne værktøj, der er i stand til at strømline driftsprocesser og tilbyde nye innovative tjenester til kunderne. Denne kontrakt markerer en milepæl i leveringen af denne vision og Greenbirds fortsatte engagement i at fremskynde energiomstillingen,” udtaler Thorsten Heller, stifter og adm. direktør for Greenbird Integration Technology.

Implementeringen af den nye integrationsplatform og it-arkitektur hos SK Forsyning forventes at gå i luften i november 2021.

Om SK Forsyning

SK Forsyning er et multiforsyningsselskab med mere end 100 års erfaring. SK Forsyning leverer ydelser indenfor el, gas, varme, vand, spildevand og gadelys. SK Forsyning er et lokalt forankret forsyningsselskab med base i Slagelse Kommune, men leverer både el og gas i hele landet.

Om Greenbird Integration Technology

Greenbird er den førende udbyder af big data integrationsteknologi til forsyningssektoren og industriel IoT. Greenbirds flagskibsløsning, Utilihive©, forenkler dataintegration og big energy datahåndtering, så forsyningsselskaberne kan være med til at nå verdensmålene hurtigere ved at fremskynde omstillingen til grøn energi. Fra hovedsædet i Oslo, Norge, muliggør Greenbird digital transformation i forsyningssektoren og driver energirevolutionen. Læs mere på www.greenbird.com.

Om KMD

KMD hører til blandt de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,8 mia. kr. og mere end 3.000 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef