Ny partnerskabsaftale mellem KMD og Greenbird skal give besparelser til kunderne

Vindmølle i klart vejr

Det skal være hurtigere og lettere for energisektoren at skaffe den data, der er brug for i en tid, hvor datamængden og kilder til data vokser. En ny aftale mellem den danske it-virksomhed KMD og norske Greenbird Integration Technology skal bane vejen for styrket integration med én samlende platform.

Datamængden stiger eksponentielt i disse år. Og adgangen til relevant data er en velkendt udfordring for energisektoren. For meget data bor i systemer, der ikke taler sammen, og det er oftest dyrt og tidskrævende at sikre adgang til alle relevante datakilder. Det norske selskab Greenbird har udviklet en integrationsplatform, som med ét API integrerer stumperne.

“Vi har i dag nået et højt modenhedsniveau i Norden, når det kommer til databehandling. Vi laver ikke længere bare basal dataindsamling, regnskab og services. I dag har energisektoren implementeret avanceret AI- og maskinlæringssoftware, der konsumerer store mængder data. Med en samlende platform til forretnings- og maskindata er vi begyndt at gøre styringen af energibæredygtighed langt mere effektiv,” udtaler adm. direktør og grundlægger i Greenbird, Thorsten Heller.

Når ét API kan overtage funktionen fra flere forskellige og få systemerne til at tale samme sprog, kan der frigøres mange ressourcer.

“Behovet for en mere intelligent anvendelse af data til reduktion af energiforbruget og prioritering af energiforbedrende indsatser er stort lige nu. Det skyldes ikke mindst, at antallet af virksomheder og komponenter til opsamling og monitorering af energidata stiger voldsomt,” udtaler områdedirektør Anders Ritter Bonnerup fra KMD og fortsætter:

”Derfor er vi i KMD konstant på udkig efter nye partnerskaber, der kan lette denne opgave og skabe hurtigere, nemmere og billigere adgang til data for vores kunder. Partnerskabet med Greenbird, som har udviklet en stærk integrationsplatform, kan være med til at øge kundernes værdi af KMDs energistyringsløsninger markant.”

Porteføljen af kunder i den norske energisektor viser, at Greenbird svarer på et reelt behov i markedet, og med den nye partnerskabsaftale med KMD er målet at udbrede løsningen til det danske energi- og forsyningsmarked.

Partnerskabsaftalen mellem KMD og Greenbird blev indgået den 26. oktober 2020.

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,3 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier.

Om Greenbird Integration Technology

Greenbird er den førende udbyder af big data integrationsteknologi til forsyningssektoren og industriel IoT. Greenbirds flagskibsløsning, Utilihive®, forenkler dataintegration og big energy datahåndtering, så forsyningsselskaberne kan være med til at nå verdensmålene hurtigere ved at fremskynde omstillingen til grøn energi. Fra hovedsædet i Oslo, Norge, muliggør Greenbird digital transformation i forsyningssektoren og driver energirevolutionen. Læs mere på www.greenbird.com.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef