Nyt SAP-setup i KMD: ”Vi vil være Danmarks førende”

Bjarki Björnsson, Vice president i KMD

KMD er allerede ét af Danmarks største SAP-konsulenthuse. Nu er ambitionen at blive Danmarks førende full-service leverandør af SAP-ydelser.

KMD har gennemført SAP-projekter i mere end 25 år i Danmark og har dyb domæneviden fra både det private og offentlige. Nu lancerer it-virksomheden endnu et ambitiøst SAP-setup. Målet er at blive Danmarks førende SAP-konsulenthus.

"I KMD har vi ressourcerne og indsigten til at indgå i et strategisk partnerskab omkring en SAP S/4HANA-migrering, som fremtidssikrer virksomheder og organisationer, der bruger SAP. Vi er allerede ét af Danmarks største SAP-konsulenthuse. Nu er ambitionen at blive Danmarks førende full-service leverandør af SAP-ydelser," siger Bjarki Björnsson, der er Vice President i KMD og ansvarlig for SAP-området.

I Danmark supporterer vi 250.000 SAP-brugere og har gennem årene opbygget stor viden om, hvordan man tilpasser SAP-skabeloner til individuelle behov

Bjarki Björnsson, Vice president i KMD

I 2027 udfaser SAP for supporten til ældre SAP-versioner for derefter udelukkende at supportere SAP S/4HANA-platformen. Den deadline øger presset på de danske virksomheder og organisationer, der endnu ikke har fået taget ordentligt hul på deres migrering til SAP S/4HANA, forklarer Bjarki Björnsson.

"Rigtig mange virksomheder står over for en migrering til SAP S/4HANA. Uanset om man er dansk eller udenlandsk, stor eller lille, offentlig eller privat er vilkårene ens for alle, hvis man vil fremtidssikre sine SAP-funktioner. Man skal lave en migrering. Det kræver viden og erfaring at sætte dem rigtigt i spil og undgå at blive begravet i opgaver," siger Bjarki Björnsson.

KMD gennemførte selv migreringen til SAP S/4HANA i juni, og erfaringerne herfra vil KMD nu bruge til at hjælpe mange andre virksomheder, der skal på samme rejse.

"Selvom man måske både har vilje og økonomi til at gennemføre projektet, er de påkrævede ekspertressourcer så efterspurgte, at det kan komme til at knibe med at finde ledige SAP-konsulenter, og som ét af få SAP-konsulenthuse på det danske marked kan KMD håndtere hele processen fra indledende behovsafdækning til design, implementering og forankring af de nye arbejdsgange," siger Bjarki Björnsson.

KMD's certificerede SAP Customer Center of Expertise blev for tredje år i træk udnævnt af SAP til at være blandt de 10 bedste i verden. Én af KMD's største fordele som SAP-konsulenthus er vekselvirkningen mellem den lokale forankring i Danmark og udnyttelsen af global ekspertise og ressourcer.

"I Danmark supporterer vi 250.000 SAP-brugere og har gennem årene opbygget stor viden om, hvordan man tilpasser SAP-skabeloner til individuelle behov. Kobler man de erfaringer med vores adgang til nearshore SAP-ressourcer i Polen og offshore SAP-ressourcer i Indien kan vi sætte et hold af forskelligartede og økonomisk attraktive specialistkompetencer på internationalt topniveau," siger Bjarki Björnsson.

En sådan projektmodel bliver lige nu anvendt til at rulle SAP S/4HANA ud i KMD's moderselskab, NEC, på tværs af 100 selskaber i 42 lande.

Kontakt KMD's presseafdeling

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen, Pressechef, KMD

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef