Badminton: Spillerne til weekendens RSL Final 4 testes for COVID-19

Badmintonfjer på badmintonbane set tæt på

Slutspillet i den danske badmintonturnering for klubber, RSL Final 4, tager højde for den aktuelle Corona-situation. Badminton Danmark har indgået aftale med KMD og Qlife om at COVID-19 teste samtlige spillere, der stiller op i slutspillet.

Coronavirussen har sat sit præg på afviklingen af slutspillet i den danske badmintonturnering for klubber, RSL Final 4. Udover en række tiltag på tilskuersiden, så vil de deltagende spillere også blive testet for COVID-19. 

”Det er vigtigt for os, at alle kan være trygge ved afviklingen af RSL Final 4. At vi COVID-19 tester samtlige spillere inden turneringen giver spillere, klubber, arrangører og tilskuerne en ro i maven for, at rammerne er trygge og sikre. Det giver det bedst mulige grundlag for toppræstationer på banen og en underholdende og spændende afvikling af RSL Final 4”, siger Bo Jensen, direktør for Badminton Danmark. 

Hos it-virksomheden KMD og Qlife, der leverer test-medicinsk udstyr, er man glade for det nye samarbejde.

”KMD har i forvejen et engagement inden for sport og data, og vi er glade for, at vi også kan bidrage i denne usædvanlige situation for alle parter. På den lidt længere bane åbner test af biomarkører i sammenhæng med en større brug af data for en række sportslige muligheder, men lige nu og her handler det selvfølgelig om at få afviklet de forskellige aktiviteter med sikkerheden for øje”, siger Christian Binggeli-Winter, direktør og chef for KMD’s enhed for data og analyse.

”Vi har i forbindelse med Coronakrisen haft mulighed for at igangsætte COVID-19 test med en nøjagtighed, der er i overensstemmelse med de laboratorieundersøgelser, der udføres på hospitaler. I første omgang udfører vi tests i nærvær af uddannet personale og via vores centrale laboratorieressourcer, men næste skridt er, at alle selv kan gennemføre test og få svar på prøven efter cirka 20 minutter”, forklarer Thomas Warthoe, direktør i Qlife.

RSL Final 4 afholdes fredag d. 19. juni og lørdag d. 20. juni 2020 i Brøndby Hallen. Semifinalerne starter fredag, og de deltagende klubber er Skovshoved, Værløse, Højbjerg/ViaBiler og Solrød Strand. RSL Final 4 sendes direkte på TV 2 SPORT.

Læs mere om afviklingen af RSL Final 4 på badminton.dk.

KMD og Qlife indgik for nylig en aftale med Divisionsforeningen om COVID-19-test af spillere og personale i 3F Superliga og NordicBet Liga.

Om KMD 

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,3 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. KMD A/S har via det selvstændige datterselskab KMD Venture en ejerandel af Qlife. Læs mere på www.kmd.dk. 

Om Qlife

Qlife er en dansk Health Tech virksomhed, der søger at revolutionere markedet for biomarkører i forbindelse med blodprøver ved at tage blodprøverne ud af laboratoriet og ind i folks hjem. Det gør det hurtigere at få adgang til blodprøveresultater og lettere at overvåge patienters blodværdier og dermed forbedre behandlingen af den enkelte patient. Qlife har via en licens- og leveringsaftale med den finske diagnostik-virksomhed Aidian Oy integreret Aidan Oy's patenterede SIBA-teknologi i Qlife's Egoo system, der bruges i forbindelse med COVID-19 testen. Qlife-aktier handles på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Læs mere på www.Egoo.health og www.Qlifeholding.com

 

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef