Aftale indgået om salg af KMD til NEC Corporation

skilt

Den danske it-koncern KMD skifter ejere. Den globale kapitalfond Advent International og det danske pensionsselskab Sampension har indgået aftale om salg af KMD til den verdensomspændende japanske teknologikoncern NEC. NEC opruster inden for software til det offentlige segment, og den japanske teknologikoncern ser KMD som en af de førende softwareleverandører i verden på området.

Danmarks førerposition inden for offentlig digitalisering og KMD’s bidrag hertil er en af hovedårsagerne til, at den danske it-koncern KMD skifter ejere fra den globale kapitalfond Advent International og det danske pensionsselskab Sampension til den verdensomspændende japanske teknologikoncern NEC Corporation.

NEC er en af Japans største virksomheder og hører til blandt verdens førende teknologikoncerner. NEC er blandt andet anerkendt for udvikling af software inden for biometrik, it-sikkerhed, kunstig intelligens og dataanalyse. NEC har også globale førerpositioner inden for telekommunikation, netværksteknologi og andre områder.

NEC ser opkøbet af KMD som et led i virksomhedens vækststrategi og udbygning af dens globale kompetencer inden for softwareudvikling, særligt til det offentlige segment. Baggrunden for købet af KMD ligger blandt andet i, at Danmark ligger nr. 1 i offentlig digitalisering i den seneste måling på området fra FN, UN E-Government Survey 2018. 

- Danmark betragtes som en europæisk rollemodel, når det handler om at forbedre offentlige services og opnå effektiviseringer gennem digitalisering. Gennem købet af KMD får NEC adgang til teknologi, kompetencer og produkter, som er i absolut verdensklasse. Vi ser et stærkt potentiale i at udbrede KMD’s platforme og erfaringer fra Skandinavien til resten af Europa og også globalt, fortæller Takashi Niino, administrerende direktør, NEC Corporation.

NEC vurderer, at samarbejdet har store fælles potentialer. Begge parter vil drage fordel af udveksling og integration af produkter, teknologi og kompetencer. NEC forventer f.eks., at KMD vil kunne drage nytte af NEC’s teknologi og viden inden for biometrik og kunstig intelligens, som hører til blandt NEC-koncernens strategiske udviklingsområder.Opkøbet skal ses i sammenhæng med NEC’s køb af britiske Northgate Public Services tidligere på året. Northgate Public Services udvikler ligeledes software til den offentlige sektor og har blandt andet produkter inden for sundhed, miljø og ordenshåndhævelse. Begge selskaber er tiltænkt at styrke NEC’s strategiske position inden for softwareudvikling. 

Stærk ny platform for udvikling af KMD

I KMD ser man betydelige muligheder i det nye ejerskab. 

- Dette er et historisk øjeblik for KMD. At blive en del af NEC vil give KMD en ny og meget solid platform for den fortsatte strategiske udvikling af forretningen. NEC udvikler banebrydende teknologier, og virksomheden har en verdensomspændende organisation med betydelige kompetencer og muligheder. NEC er anerkendt globalt, og de har som KMD en stærk tradition for at udvikle samfundet gennem ny teknologi. NEC sætter en stor ære i at løse problemer for samfundet, og vi er stolte over, at NEC anerkender vores kompetencer på området. Vi ser frem til at arbejde sammen om at nå nye fælles mål og gøre vores produkter endnu bedre til fordel for vores kunder, siger Eva Berneke, administrerende direktør i KMD. 

Hos KMD’s bestyrelse er der glæde over den udvikling, KMD har været igennem under det private ejerskab.

- Siden salget fra kommunerne har KMD undergået en massiv udvikling. KMD er i dag en slagkraftig privatejet it-koncern, som kan konkurrere på lige vilkår med de stærkeste aktører i branchen. Vi er stolte over arbejdet med at transformere KMD, så virksomheden i dag kan blive en del af en førende global it-koncern. KMD er i dag en veldrevet virksomhed med en stærk produktportefølje, de er i besiddelse af internationalt førende kompetencer og har et fortsat stort udviklingspotentiale, siger Jens Due Olsen, formand for KMD’s bestyrelse.

KMD bliver med opkøbet et selvstændigt datterselskab i NEC-koncernen. NEC’s køb af KMD forventes endeligt gennemført inden for et par måneder, når alle forudsætninger for handlen er på plads, herunder godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Om NEC

NEC Corporation er en førende virksomhed inden for integration af it og netværksteknologier til gavn for både virksomheder og privatpersoner over hele verden. NEC-koncernen leverer "løsninger til samfundet", som fremmer person- og datasikkerhed, effektivitet samt rimelighed i verdens samfund. Med udgangspunkt i virksomhedens budskab, "orkestrere en bedre verden", er det NEC's mål at bidrage til at løse en lang række udfordringer og skabe ny samfundsmæssig værdi for morgendagens foranderlige verden. Læs mere på www.nec.com.

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder, herunder over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. Læs mere på www.kmd.dk.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef