Skal din kommune vinde Digitaliseringsprisen 2017?

Kolleger samarbejder om projekt

Nu kan du indstille de bedste digitaliseringsprojekter, som din kommune har lavet i løbet af i år og deltage i kampen om at vinde prisen som Danmarks bedste digitaliseringsprojekt. Digitaliseringsprisen dækker alle områder inden for den offentlige sektor fra sundhed til skole og fra beskæftigelse til miljø og erhverv. Du kan tilmelde projekter frem til den 1. februar 2017.

Har din kommune været med til at iværksætte et digitaliseringsprojekt, som har kastet nogle spændende resultater af sig? Så er det nu, du skal tilmelde projektet, så du deltager i kampen om at vinde Digitaliseringsprisen 2017.

Det er kommuner, regioner og statslige myndigheder, der dyster om at vinde Digitaliseringsprisen 2017, som bliver uddelt i tre kategorier; Effektiviseringsprisen, Velfærdsprisen og dommernes Specialpris. Man kan tilmelde sit projekt på digitaliseringsprisen.dk indtil den 1. februar 2017. Vinderne af Digitaliseringsprisen 2017 bliver kåret den 22. marts 2017 i Musikhuset i Aarhus i forbindelse med konferencen ”Offentlig digitalisering”.

- Digitaliseringsprisen kaster lys på interessante og værdifulde digitaliseringsprojekter på tværs af den offentlige sektor. Der er al god grund til at fremvise de gode eksempler, som kan inspirere andre, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf og dommerkomiteen.

Formålet med Digitaliseringsprisen er at øge opmærksomheden på succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Prisen belønner foregangseksempler, der gavner samfund og borgere, og som inspirerer andre til nye visioner og initiativer. Vinderprojekterne har tidligere handlet om alt fra teletolkning til virtuel boligstøtte.

- Sammen udvikler vi Danmark. Så enkelt kan det siges. Næste år vil vi igen fejre, hvordan offentlige og private kan udvikle bedre og mere effektive offentlige services til gavn for borgere og virksomheder. Vi er stolte over, at Digitaliseringsprisen er Danmarks ældste og største anerkendelse inden for it i den offentlige sektor, siger Christian Ohm, Head of Public Affairs i KMD og formand for Digitaliseringsprisen.

Prisen løftede den digitale dagsorden

Det er en uafhængig dommerkomité bestående af førende eksperter, der vurderer de enkelte ansøgere ud fra en række kriterier.

I år gik Effektiviseringsprisen til Region Syddanmark med projektet ”Teletolkning”, og Hjørring Kommune løb med Velfærdsprisen med et projekt om ”Sensorbleer”.

Torben Mangaard Frandsen fra Hjørring Kommune vandt dommernes Specialpris for projektet ”Book en byggesagsbehandler”, hvor borgerne i kommunen kunne komme i dialog med en byggesagsbehandler, før de ansøger. Prisen har blandt andet betydet, at den digitale dagsorden i kommunen har fået ekstra opmærksomhed.

- Det var med stor stolthed, at vi vandt to Digitaliseringspriser i Hjørring Kommune. Det var en bevægende og indtryksrig dag, som evnede at sætte yderligere fokus på digitale muligheder – og det gav et helt klart digitalt boost og genlyd såvel internt i kommunen som eksternt, siger teamleder i Hjørring Kommune, Torben Mangaard Frandsen. Det er KMD, der - sammen med Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, Djøf, Rambøll, Dansk IT og In2media - uddeler Digitaliseringsprisen. - Digitaliseringsprisen er en god anledning til at uddele skulderklap og lære af dem, der finder de gode, digitale løsninger. Digitalisering er et vigtigt værktøj til at gøre den offentlige sektor mere brugervenlig – ikke kun for borgeren, men også for medarbejderne, der er ansvarlige for den bedste hjælp og service for borgeren, siger Erik Jylling, sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner.

Om Digitaliseringsprisen

  • Digitaliseringsprisen 2017 er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, KMD, Djøf, Rambøll, Dansk IT og In2media.
  • Digitaliseringsprisen er blevet uddelt siden 2004.
  • Prisen uddeles på baggrund af bedømmelser fra en uafhængig dommerkomite bestående af: Lisa Herold Ferbing, formand, Djøf , Anders Hvid, CEO og stifter, Dare Disrupt, Kim Normann Andersen, professor, CBS og Christian Bason, adm. direktør, Dansk Design Center.

Du kan læse mere om prisen og tilmelde projekter på www.digitaliseringsprisen.dk