Spillerne i dansk håndbold skal testes for COVID-19 hver uge efter ny aftale mellem Divisionsforeningen, KMD og Qlife

Håndbold på håndboldbane

KMD har sammen med Qlife indgået en aftale med Divisionsforeningen Håndbold om COVID-19-test af spillerne i Bambusa Kvindeligaen og Herre Håndbold Ligaen én gang om ugen. KMD leverer datainfrastrukturen, og Qlife leverer testudstyr, så spillerne i første omgang bliver testet ugentligt frem mod vinterpausen. De første spillere blev testet fredag, før Bambusa Kvindeligaen begynder i dag lørdag.

   
I disse uger begynder sæsonerne i både Bambusa Kvindeligaen og Herre Håndbold Ligaen, og sammen har Divisionsforeningen Håndbold, KMD og Qlife udviklet en testprotokol, der blandt andet indebærer ugentlig test af spillerne i de 28 klubber. De første spillere blev testet fredag, før Bambusa Kvindeligaen begynder i dag lørdag.
 
"Det er naturligvis helt afgørende for både spillere, trænere og klubber, at vi kan sætte gang i både Bambusa Kvindeligaen og Herre Håndbold Ligaen på en ansvarlig og sikker måde. Man kan ikke afvikle en håndboldkamp uden fysisk kontakt, så derfor er vi glade for, at vi med det nye samarbejde kan tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte spillerne og minimere risikoen for smittespredning, så klubberne kan fokusere på at levere spændende håndboldkampe, når de to sæsoner begynder," siger Thomas Christensen, direktør for Divisionsforeningen Håndbold.
 
Hos it-virksomheden KMD og Qlife, der udover corona-test også specialiserer sig i test af biomarkører, er man også glade for det nye samarbejde.
 
"Vi er glade for, at vi nu kan levere værdi til endnu en af de sportsgrene, som danskerne går op i ved at hjælpe dansk håndbold med at komme sikkert og trygt i gang med sæsonen for både kvinder og mænd. KMD har i forvejen et engagement inden for sport og data, og selv om Corona-situationen selvfølgelig er meget speciel, så viser det sig også her, at databehandling har en væsentlig forretningsunderstøttende rolle at spille," siger Christian Binggeli-Winter, direktør for KMD's enhed for data og analyse.
 
"Vi har under Coronakrisen fået mulighed for at igangsætte COVID-19 test med en nøjagtighed, der er i fuld overensstemmelse med de laboratorieundersøgelser, der udføres på hospitaler. Efter at vi har kunnet hjælpe dansk fodbold, badminton og international cykelsport i gang med deres sæsoner, er vi glade for, at vi også har fået mulighed for at hjælpe dansk håndbold i gang på en sikker måde," siger direktør i Qlife Thomas Warthoe.
 
Bambusa Kvindeligaen bliver skudt i gang lørdag den 22. august, når de forsvarende mestre fra Team Esbjerg møder Odense Håndbold på udebane. Herre Håndbold Ligaen begynder i uge 36.
Læs mere om ligaerne på tophaandbold.dk
 
KMD og Qlife tester også spillere og personale i 3F Superliga og NordicBet Liga i fodbold og blandt andet også World Tour-cykelholdet Trek-Segafredo.

Om Divisionsforeningen Håndbold

Divisionsforeningen Håndbold er en frivillig sammenslutning af danske elite-håndboldklubber. Divisionsforeningens medlemmer er alle hold i håndboldligaerne samt 1. division. Divisionsforeningen Håndbolds formål er at fremme elitehåndbold i Danmark, varetage medlemmernes interesse og formidle et fast samarbejde blandt medlemsklubberne. Samtidig skal man sikre sig størst mulig indflydelse og repræsentation i dansk og international håndbold. Læs mere på tophaandbold.dk.

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,3 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

Om Qlife

Qlife er en dansk Health Tech virksomhed, der søger at revolutionere markedet for biomarkører i forbindelse med blodprøver ved at tage blodprøverne ud af laboratoriet og ind i folks hjem. Det gør det hurtigere at få adgang til blodprøveresultater og lettere at overvåge patienters blodværdier og dermed forbedre behandlingen af den enkelte patient. Qlife-aktier handles på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Læs mere på www.Egoo.health og www.Qlifeholding.com.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef