Udskiftning i KMD’s topledelse: Eva Berneke forlader KMD, og Per Johansson overtager posten som CEO

Eva Berneke forlader KMD, og Per Johansson overtager posten som CEO

En af de største aktører i den nordiske it-sektor får ny administrerende direktør. Efter syv år i spidsen for KMD har Eva Berneke valgt at forlade sin stilling som CEO for den danskbaserede it-koncern. Per Johansson overtager posten pr. 1. april. Per Johansson er blevet rekrutteret internt i virksomheden, hvor han har været medlem af topledelsen siden 2018.

Den nordiske it-koncern KMD, som er ejet af japanske NEC Corporation, får ny administrerende direktør. Den 1. april overtager Per Johansson posten fra Eva Berneke, som har opsagt sin stilling.

Per Johansson er blevet internt rekrutteret i KMD, hvor han har været direktør og medlem af topledelsen siden 2018.

“Efter opkøbet af KMD i 2019 er vi startet på en vellykket integration og forretningsudvikling,” siger Masakazu Yamashina, bestyrelsesformand i KMD og koncerndirektør i NEC Corporation. “Bestyrelsen og NEC Corporation har haft et fremragende samarbejde med Eva Berneke, og vi er stolte over det, vi har nået indtil nu. Vi anerkender Eva Bernekes ønske om at starte et nyt kapitel i sit liv og ønsker hende alt godt fremover. Per Johansson er et naturligt valg til topposten i KMD. Han har stor indsigt i den internationale softwaresektor, og sammen med ledelsesgruppen og alle koncernens medarbejdere vil han kunne tage os videre til det næste trin på vores strategiske rejse. Vi ser frem til at udvikle synergimulighederne yderligere.”

Fokus på både hjemmemarked og udlandet

Per Johansson glæder sig til sin nye rolle i KMD og ser et stort potentiale for fortsat udvikling af KMD-koncernen som en del af NEC Corporation.

“KMD har været inde i en stærk strategisk udvikling i en årrække, og NEC-ejerskabet er et solidt fundament for de næste trin på vores strategiske rejse. Vores vigtigste opgave er at fastholde et skarpt fokus på hjemmemarkedet samtidig med, at vi udvider og accelererer vores globale, skalérbare softwareforretning. Jeg ser frem til min nye rolle og til at samarbejde med alle medarbejderne i KMD-koncernen, mine kolleger i ledelsesgruppen, bestyrelsen og ejerne i NEC. Jeg glæder mig også til at møde mange flere kunder og høre om deres tanker og forretningsbehov,” siger Per Johansson.

Tid til at starte et nyt kapitel

Efter syv år som administrerende direktør for KMD med ansvar for den vellykkede integration af KMD i NEC-familien er det tid for Eva Berneke til at komme videre.

“Det har været en spændende opgave at lede KMD gennem de seneste syv år med masser af forandringer og nye tiltag. KMD har udviklet sig fra at være en lokal it-udbyder med fokus på at betjene den offentlige sektor i Danmark til at være et nordisk software- og it-løsningsselskab, der er aktivt inden for en række nye sektorer. Jeg er meget tilfreds med og stolt over at kunne overdrage KMD til et kompetent lederteam, som har kunnet frembringe en stærk, ny CEO. Jeg er sikker på, at KMD vil være i de bedste hænder med Per ved roret, og jeg ser frem til at følge selskabets videre vækst og fremgang sammen med NEC,” siger Eva Berneke.

Efter næsten 14 år i Danmark flytter Eva Berneke sammen med sin familie tilbage til Paris, hvor hun boede fra 1998 til 2007. Hun fortsætter som bestyrelsesmedlem i LEGO, Vestas og Nationalbanken og vil bruge mere tid på sin senest erhvervede bestyrelsespost, den franske Grande École: École Polytechnique i Paris.

Om Per Johansson

Per Johansson kom til KMD i 2018 som direktør med ansvar for KMD-koncernens forretningsområde for software til den finansielle sektor.

Før ansættelsen i KMD var Per Johansson koncerndirektør for Financial Services i det nordiske it-selskab, der i dag hedder TietoEvry. Fra 2013 til 2017 var han også direktør for selskabets svenske afdeling. Han kom til TietoEvry i 2009 fra en stilling som direktør i det nuværende CGI. Forud for det havde han forskellige stillinger i Atos.

Per Johansson er svensk, og han er uddannet i marketing ved Lunds Universitet og har en MBA fra University of Warwick i Storbritannien. Han bor p.t. i Lund med sin danske kone, Anette, og har to voksne døtre bosiddende i København. Blandt fritidsinteresserne er tennis, bøger og rejser.

Om KMD

KMD er en af de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf omkring 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,4 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, en global markedsleder inden for integration af it- og netværksteknologier.

Om NEC Corporation

NEC Corporation er en førende virksomhed inden for integration af it og netværksteknologier under budskabet “orkestrere en bedre verden”. NEC gør det muligt for virksomheder og privatpersoner at tilpasse sig hurtige forandringer i samfundet og markedet ved at sikre samfundsværdier som person- og datasikkerhed, rimelighed og effektivitet med henblik på at fremme en mere bæredygtig verden, hvor alle har mulighed for at udnytte deres fulde potentiale. Læs mere på https://www.nec.com

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef