Ungdomsuddannelser vælger i stor stil KMD til indberetning af Corona-prøvesvar

Male and female students sitting in classroom

På kun fire dage fik KMD 275 kunder koblet på en ny it-løsning. Det drejer sig om cirka halvdelen af landets ungdomsuddannelser, som efter påske åbnede med krav om to ugentlige tests for de fremmødte elever og lærere. KMD's testunderstøttelse har i ugen efter påske betydet, at it-virksomheden har indberettet knap 17.000 COVID-19-prøvesvar til SSI.

Landets ungdomsuddannelser kan ikke siges at ligge på den lade side i forhold til den nye genåbningsplan. Udover implementering af afstandskrav og fremmødekabaler, som skulle gå op, er der krav om to Coronatests om ugen med indberetning til sundhedsmyndighederne.

Regionerne har sørget for selve testene. Supervisorer er blevet ansat og oplært til at supervisere prøvetagningen på uddannelsesinstitutionerne. Men testene kan ikke stå alene. Det er helt afgørende for teststrategien at få den underliggende it-infrastruktur på plads, så prøvesvarene registreres, håndteres og indberettes korrekt og sikkert til myndighederne.

”Det har været en vanvittig uge. Vi har printet og udsendt tre millioner stregkoder til Coronaprøver til de 275 nye kunder, vi har fået hos ungdomsuddannelserne,” fortæller direktør i KMD Merete Søby og fortsætter:

”Allermest imponerende er alle de nye brugere på uddannelsesstederne, som både er blevet oplært i it-løsningen og kommet i gang med at teste i løbet af den første uge efter påske. De har bare taget opgaven på sig og kastet sig ud i det. Det vidner om en stor vilje til at få det til at lykkes, så eleverne igen kan få en hverdag sammen i undervisningslokalerne.”

Den hurtige udrulning har betydet, at eleverne på landets ungdomsuddannelser kan teste sig selv under supervision og med et negativt testresultat i hånden møde ind til fysisk undervisning sammen med deres kammerater igen.

Om KMD

KMD hører til blandt de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,4 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef