Blockchain fra et forretningsmæssigt perspektiv

En Bitcoin i pengebunke

Ved sidste Tech Lounge var teknologien blockchain i fokus. En eftermiddag med sibirisk kulde, solskin og med udsigt over Langelinie og kastellet. Et arrangement med interesserede og nysgerrige deltagere med skarpe spørgsmål.

Blockchain – en teknologi med mange muligheder, samt en teknologi der ligeledes kan være en udfordring at forstå. To perspektiver af blockchain som begge blev besøgt på arrangementet.

Technology Trends 2018

Vi lagde ud med en velkomst af KMD CTO Hans Jayatissa, der yderligere præsenterede udviklingen fra ny til brugbar teknologi samt KMDs teknologiradar.

Teknologiradaren præsenter de teknologier, KMD på forskellige niveauer arbejder med:

KMD Teknologiradar

Teknologier på teknologiradaren vurderes, testes og afprøves i forhold til KMDs kunders behov, samt hvilken værdi teknologien kan bidrage med.

På Tech Lounge præsenterede KMD CTO Hans Jayatissa centrale teknologier for 2018:

  • Robotter: Simple opgaver hurtigt og konsistent
  • Big Data og Machine Learning
  • Virtuelle Assistenter: nemme Interaktion
  • Blockchain

Blockchain er en teknologi, der kan sikre troværdig information uden en central myndighed. I en verden, hvor netop troværdigheden er under pres, stiger relevansen af en sådan teknologi.

Hans Jayatissa, CTO i KMD

Keynote: The Transformationel Power of Blockchain

Foråret 2017 iværksatte ITU-konceptet bag et blockchainforskningscenter. Det dannede i efteråret 2017 ramme for åbningen af European Blockchain

Center med det formål at blive global frontrunner inden for blockchain-relaterede løsninger på tværs af forretningsområder og brancher.

Head of European Blockchain Center, Roman Beck, gav til Tech Lounge indsigt i blockchain-teknologien og de mange forretningsmæssige muligheder, den tilbyder.

Blockchain er en teknologi, der udfordrer og giver nye muligheder, når det kommer til høj sikkerhed, tillid og transaktioner.

Blockchain – a computer we all share – is it anarchy?

Roman Beck, Head of European Blockchain Center

LegalTech startup, Testaviva - Blockchain anvendt i praksis

KMD Enterprise Architect og blockchain ekspert, Claus Krüger, og CEO i Testaviva Michael Lauritzen præsenterede blockchain-anvendelse inden for Testavivas online platforme. Testaviva udbyder oprettelse, digitalisering og håndtering af juridiske dokumenter online, hvortil sikkerhed er i højsæde. På den måde ønsker Testaviva at støve en gammel disciplin af med blockchain-teknologien.

Testaviva er ikke bare tænkt som en computer, der kan administrere dit testamente. Det er en digital platform, som skal levere juridisk assistance til danskerne gennem hele livet, så vi altid har styr på vores dokumenter, om det så handler om skødet på huset, ægteskabet eller testamentet.

Michael Lauritzen, stifter og direktør, til IDAs teknologipodcast, Techtopia

Hør mere om Testavivas løsning, og hvilken rolle KMD spiller i start-up virksomhedens anvendelse af blockchain-teknologien