straffespark

Den ambitiøse nordjyske superligaklub AaB indgår nu et datasamarbejde med KMD. Målet er bedre præstationer på banen og færre dage med skader for spillerne i truppen.

Hvordan kan vi minimere muskelskader? Hvilke slags højre back passer bedst ind i vores spillestil? Hvor er der rum på banen til, at vi kan få sat vores spil rigtigt op? Hvor meget tid på bolden er optimalt for vores midterforsvar?

Spørgsmålene er mangeartede for den sportslige ledelse i superligaklubben AaB, når det handler om at udvikle holdet og præstationerne på banen. Nu får klubben hjælp fra uventet kant til at træffe endnu bedre beslutninger. KMD, som også er officiel datapartner for DBU og landsholdet, indtræder nemlig som ny sparringspartner for AaB i arbejdet med at optimere holdets forberedelser og øge forudsætningerne for holdets succes på banen.

Som en del af den nye aftale skal it-eksperter fra KMD hjælpe ledelsen og trænerteamet i AaB.

”I AaB ser vi altid på, hvordan vi kan forbedre vores præstationer. Vi har igennem de seneste par år i højere og højere grad fået mange forskellige datakilder, som vi benytter i arbejdet omkring førsteholdet. Det er blandt andet oplysninger om søvn og fysiske data fra kampene og træning,” forklarer sportsdirektør Allan Gaarde fra AaB.

”Ligesom trænerstaben har fået flere specialister ind gennem årene, så ser vi nu et behov for at kvalificere arbejdet med de mange data. Samarbejdet med KMD skal løfte vores dataanalyser og give os et bedre indblik i, hvordan de mange data kan bruges bedst muligt,” tilføjer han.

AaB vandt senest det danske mesterskab i 2014 og ligger aktuelt på en tredjeplads i Superligaen med en trup, hvor 14 ud af truppens 22 spillere er af egen avl. Allan Gaarde ser store muligheder i det nye samarbejde på kort og langt sigt.

I sidste ende er det vores mål, at arbejdet med data kan materialisere sig i flere point i tabellen. I første omgang handler det dog om at løfte vores vidensniveau og se nogle nye forbindelser mellem de mange oplysninger, som vi ligger inde med på spillerne.

Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB

Sport og data vokser i Superligaen

Hos KMD ser man frem til det nye samarbejde: ”Selv om man i sportens verden altid er gået professionelt og seriøst til arbejdet med at optimere træning og kampe, så ser vi et stort uudnyttet potentiale inden for fodbolden, når det handler om at udnytte de mange sportsdata,” siger Christian Binggeli-Winter, som er direktør for Data, Information Management & Analytics i KMD.

”Digitaliseringen har godt fat i fodboldklubberne, men de fleste mangler fortsat at sætte arbejdet ordentligt i system og udnytte de nye muligheder optimalt. At en storklub som AaB nu indgår et samarbejde med it-specialister som os viser, at der er nye tider på vej i dansk fodbold. Vi forventer i KMD, at sport og data som forretningsområde vil vokse hen over de kommende år,” tilføjer han.

De bedste oplevelser for tilskuerne

Det nye samarbejde mellem AaB og KMD vil ikke kun fokusere på præstationerne på banen, selv om det har første prioritet.

”I første omgang har den sportslige sektor vores opmærksomhed, men vi vil også så småt kigge på andre områder. Eksempelvis er bedre dataanvendelse i mere kommercielle sammenhænge også interessant for os. Her handler det blandt andet om at skabe bedste oplevelser for tilskuerne og vores fans generelt. Det er et område, der optager os meget som klub,” fortæller Allan Gaarde.

”Endvidere har vi i samarbejde med vores moderklub AaB af 1885 tanker om øget fokus på folkesundhed, og her kan engagementet også blive en vigtig medspiller,” tilføjer han.

AaB tager på søndag imod Brøndby i Superligaen, før ligaen holder pause under de kommende landskampe. KMDs samarbejde med DBU og landsholdet blev sparket i gang op til VM, men fokuserer nu på den igangværende Nations League-turnering og den kommende EM-kvalifikation.

Lad os tale om Jeres muligheder!

Vores medarbejdere sidder klar til at tage en uforpligtende snak, hvor du kan få mere at vide og få svar på dine spørgsmål. Udfyld oplysningerne nedenfor og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt os
Felt er påkrævet

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om data og analyse. Så er du blandt de første, der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her