MU Elev afløser KMD Educa Elev

KMD har gennem en længere periode arbejdet på at skabe et nyt og moderne system til elevadministration i forvaltninger og skoler. Nu er vi klar til at præsentere resultatet: KMD Educa Elev bliver til MU Elev.

Publiceret: 21. april 2023
Anette Falkner Larsen ved siden af en tegnet person

God software tager tid at udvikle. KMD’s skoleteam så, at der var brug for fornyelse og tog de første spadestik i udviklingen af en fremtidssikret løsning allerede tilbage i 2019. Startskuddet kom, som så ofte før, i forbindelse med en lovændring – denne gang på fraværsområdet. Ændringen betød, at man som forældre kunne blive frataget sin børne- og ungeydelse i tilfælde af for højt fravær, hvilket selvsagt introducerede endnu en årsag til, at datagrundlaget var nødt til at være fuldstændigt fintmasket. 

Tilblivelsen af løsningen startede derfor med et fraværsmodul, som er nytænkende og flugter med de nye rammer og regler, som en altid foranderlig skoleverden skal arbejde med. Sådan blev der bygget videre og elevadministrationsløsningen er nu flyvefærdig og på vej ud i en stribe kommuner foruden dem, som allerede benytter løsningen.  

Det er et stort arbejde at skabe softwareløsninger, der holder i det lange løb. Det kræver derfor fordybelse og øvelse at beherske avanceret softwareteknologi og visionen skal være på plads. Den nye elevadministrationsløsning vil blive en del af MinUddannelse-universet. Dermed er løsningen med til at samle og forbinde undervisningsplatformen MinUddannelse og elevadministrationen i MU Elev.  

I MU-universet har vi altid arbejdet med fire grundprincipper, når vi udvikler. Vi sigter efter, at vores software skal være: Webbaseret, rollebaseret, assisterende og opgavebaseret. MU Elev er nu en del af det univers og det giver så god mening. At lave MU Elev webbaseret og modulopbygget gør, at vi kan få en fremtidssikret løsning. Jeg er sikker på, at udmøntningen af grundprincipperne vil være med til at løfte brugernes oplevelse af hele tiden at kunne få hjælp og blive assisteret i de mange opgaver, der omgiver elevadministrationen.

Anette Falkner Larsen

Business Line Manager

Vi er klar med MU Elev 

MU Elev er allerede i drift og eksisterende brugere har været med hele vejen i udviklingen og visionen. Anette fortæller: ”Vi er klar med vores nye MU Elev. Det er fedt at se det blive brugt, og vores eksisterende kunder har allerede taget rigtig godt imod det. Så nu skal vi ud over rampen til resten af Danmarks skoler og forvaltninger.” Dermed tager MU Elev på tour rundt i Danmark og holder Inspirations- og Temadage. Her vil deltagerne kunne opleve løsningen, samt høre om arbejdet med skoleindskrivning, fraværsføring, eksamensplanlægning og opsætning af karakterer og prøver.  

Er du nysgerrig på mere? 

Du kan tilmelde dig en af de tre dage på den lokation, der passer dig bedst. Arrangementet bliver holdt hos KMD i Ballerup d. 9. maj, Aalborg d. 10. maj og Odense d. 11 maj. Du kan glæde dig til en dag fyldt med relevante og spændende oplæg, netværk og ny læring. Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig her.