Mand sidder med tablet

Lad os klare bevaring og arkivering for jer

Digital bevaring stiller nye krav til, hvordan I skal aflevere og bevare jeres data og dokumenter. Hvor fysiske materialer blot kunne afleveres direkte til arkivet, skal digitale arkivmaterialer overføres til fremtidssikre medier, og periodisk skal de format- og strukturkonverteres. I kan heller ikke blot aflevere dem i den form, I har skabt dem - de skal bevares som kopier i særlige arkivformater.

Alt dette kan I overlade til os med KMD Arkivering.

Vi guider jer gennem processen

I KMD samarbejder vi med både Rigsarkivet, de kommunale arkiver og KL om arkiveringsopgaven. Det har vi gjort siden 2004, og i dag er vi landets største leverandør af arkiveringsversioner til de offentlige arkiver, herunder Rigsarkivet.

Det er den erfaring, I får med, når I samarbejder med os. Arkiveringsforløbet er gennemprøvet og tilpasset netop jeres situation.

  • Vi guider jer gennem alle trin i processen.
  • Vi koordinerer med de øvrige parter i arkiveringen.
  • Vi sikrer, at jeres arkivering altid lever op til de offentlige arkivers krav til digital arkivering.

Vi sørger også for, at I får taget stilling til vigtige problemstillinger i rette tid. For eksempel om data og dokumenter er bevaringsværdige og derfor skal afleveres til Rigsarkivet eller et lokalt §7-arkiv.

Generelt anbefaler vi at starte arkiveringsprojekter i god tid. Der går typisk 6-12 måneder fra opstart til aflevering.

I dag er vi landets største leverandør af arkiveringsversioner til de offentlige arkiver, herunder Rigsarkivet. Det er den erfaring, I får med, når I samarbejder med os.

I får indsigt og udvikling

Både lovgivning og teknologi er løbende i forandring, og den følger vi tæt. Blandt andet er vi vært for KMD Arkivgruppen, hvor vi udvikler grundmodeller for arkivering, koordinerer leveranceplaner med de centrale aktører og drøfter aktuelle problemstillinger på området.

Gruppen er et samarbejde med Rigsarkivet, Netværk for Elektronisk Arkivering (NEA), Kommunal Digital Arkivering (KOMDA) og KL.

Hvordan kommer I rigtigt fra start?

Vi foretager løbende afleveringer fra KMD's fagsystemer, men det er ingen begrænsning. Vi lægger også gerne arkivfaglig og kommerciel indsigt til andre projekter som arkivering, afleveringer og paradigmesager af andre løsninger. Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe.

Gode grunde til at overveje KMD Digital Arkivering

  • Vi sørger for, jeres arkivering lever op til alle lovkrav.
  • I får en gennemprøvet og styret proces fra opstart til aflevering.
  • Arkiveringen er uafhængig af jeres tekniske platform.
  • Data bliver opbevaret i Danmark.

Sikker og stabil arkivering

Miniature af forsiden på KMD Arkivering produktblad
Brochure

Når data skal gemmes uden at glemmes

Når en it-løsning udfases eller forsætter sit liv i en ny løsning eller er 5 år gammel, skal data og dokumenter som hovedregel arkiveres og afleveres til arkiv. Men der er mange ting af tage stilling til. KMD tilbyder arkivfaglig og kommerciel rådgivning samt en velafprøvet leverancemodel og effektiv konverteringsmotor.

Hent og læs

VIL DU VIDE MERE?

Vores Senior Sales Specialist, Ole Pedersen, er parat til at give dig svar på alle dine spørgsmål og fortælle mere om KMD Arkivering. Tøv derfor ikke med at kontakte ham til en uforpligtende snak, og en gennemgang af løsningen. Udfyld formularen nedenfor, så vender han tilbage til dig hurtigst muligt.

Mand trykker på smartphone
Felt er påkrævet

29

Så mange digitale løsninger leverer KMD i dag arkiveringsversioner på fra 9 forskellige it-platforme.

Læs mere om KMD